Kvarteret Prästgården

Pågående ändring av detaljplan för kvarteret Prästgården.

Två kartor på planområdet för Kvarteret Prästgården.

Antagande

Kommunstyrelsen har antagit Ändring av detaljplan för upphävande av tomtindelning för kvarteret Prästgården i Älmhults tätort och kommun, vid sammanträde den 9 april 2024.

Beslutet har tillkännagivits genom anslag på kommunens digitala anslagstavlaDetaljplanen vinner laga kraft den 3 maj 2024 förutsatt att ingen överklagar antagandebeslutet eller att Länsstyrelsen beslutat att pröva planen utifrån sina ingripandegrunder.

Detaljplanen är under steget: antagande

OBS: Steget granskning ingår inte i denna detaljplan eftersom den handläggs med förenklat standardadförfarande.

Planens syfte

Syftet med ändringen av detaljplanen är att upphäva tomtindelningsplan från 1966 för kvarteret Prästgården i Älmhults tätort. Anledningen är att fastighetsägaren önskar en fastighetsreglering för att ändamålsenligt fördela markyta mellan kyrkogård och prästgård. Lantmäteriet får inte göra en fastighetsreglering i strid mot detaljplanen eller tomtindelning. Kommunen upphäver tomtindelningen för att möjliggöra önskad fastighetsreglering. Upphävande av tomtindelning för kvarteret Prästgården görs genom ändring av detaljplan. Ändringen av detaljplanen bedöms inte leda till betydande miljöpåverkan. Området regleras fortfarande genom kvarvarande detaljplaner och dess planbestämmelser.

Var ligger planområdet?

Kvarteret Prästgården ligger centralt i Älmhult ca. 500 meter väster om Älmhults station. I norr begränsas området av Delaryvägen, i öster av Älmhults kyrka och kyrkogården, i väster av ett antal bostadshus och i söder av väg 120 Hallandsvägen.

Karta över planområdet för Kvarteret Prästgården

Röd cirkel markerar planområdets läge i Älmhults tätort.

Planhandlingar

Synpunkter och frågor?

Har du frågor, idéer eller tankar är du välkommen att kontakta oss. Vill du överklaga hittar du information om detta i underrättelsen på kommunens digitala anslagstavla.

Underrättelse om antagande av Kvarteret Prästgården

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 29 apr kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?