- Startsida
- Kommun & politik
- Jobba i Älmhults kommun
Jobba i Älmhults kommun
Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär.
Vi har ett viktigt samhällsuppdrag där vi gör skillnad och finns till för våra Älmhultsbor genom hela livet. Vår vision är att det ska vara enkelt att leva och växa hos oss och du ska känna trygghet, trivsel och stolthet, oavsett vem du är och var du kommer ifrån.
Älmhult är en kommun som växer och där det händer mycket. Vi utvecklas tillsammans och löser utmaningar med mod och småländsk klurighet.
Vi hoppas du vill vara med!
Lediga jobb
Tjänst | Ansök senast |
---|---|
Studiehandledare i spanska | 2024-09-13 |
Studiehandledare i nederländska | 2024-09-13 |
Studiehandledare i ungerska | 2024-09-13 |
Modersmålslärare och studiehandledare i polska | 2024-09-13 |
Modersmålslärare i albanska | 2024-09-15 |
Gymnasielärare - Teknikämnen | 2024-09-17 |
Lärare engelska, svenska och svenska som andraspråk åk 7-9 | 2024-09-17 |
Nu söker vi en utredare med inriktning socialt ansvarig samordnare | 2024-09-19 |
Modersmålslärare i tjeckiska | 2024-09-20 |
Miljö- eller livsmedelsinspektör, alkoholhandläggare | 2024-09-20 |
Grundskollärare åk 1-6 Elmeskolan | 2024-09-20 |
Socialsekreterare till vuxenenheten | 2024-09-22 |
Lärare matematik och NO åk 7-9 Linnéskolan | 2024-09-25 |
Heltidsmentor/Socialpedagog till Linnéskolan | 2024-09-29 |
Roligt jobb som fysioterapeut/arbetsterapeut i Älmhults kommun! | 2024-09-29 |
Enhetschef till Hemtjänsten | 2024-10-06 |
Grundlärare fritidshem Elmeskolan | 2024-10-06 |
Vårt erbjudande till dig
I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.
Utökad föräldrapenning
Utöver föräldrapenning från Försäkringskassan betalar vi ut ett extra tillägg på 10% av din lön under de första 180 dagarna som föräldraledig.
Semester
Du som är fyllda 40 år får 31 dagar semester per år. Är du över 50 år har du rätt till 32 dagar semester per år. Dessutom får du som anställd hos oss ta ut din semester redan samma år som du tjänar in den.
Extra lediga dagar
Som tillsvidareanställd på Älmhults kommun kan du inför varje nytt kalenderår byta ut ditt semesterdagstillägg mot flera lediga semesterdagar. Få upp till fem extra lediga dagar/år.
Flexibelt arbetssätt
För medarbetare som till största delen har ett administrativt uppdrag finns möjligheten till ett flexibelt arbetssätt. Det innebär att du någon gång i veckan kan arbeta hemifrån.
Friskvårdsersättning
Som anställd på Älmhults kommun erbjuds du en friskvårdsersättning på 1200 kr/kalenderår som du sedan kan använda på valfri friskvårdsaktivitet.
Blodgivning på arbetstid
Du som lämnar blod inom kommunen har möjlighet att göra detta på arbetstid med bibehållen lön.
Personalklubb
Personalklubben Almlövet anordnar flertalet olika aktiviteter under året som du som medlem kan boka in dig på. Personalklubben har även en lägenhet i Sälen som lottas ut varje år till klubbens medlemmar.
Subventionering av massage
Älmhults kommun subventionerar massage med 100kr per tillfälle, vilket betyder att du som medarbetare inom kommunen kan gå till någon av våra utvalda samarbetspartners och de i sin tur drar av 100kr av din kostnad som Älmhults kommun står för.
Löneväxling
Tillsvidareanställda har möjlighet att påverka sin framtida pension genom att löneväxla. Löneväxling innebär att du byter ut en del av din månadslön till en förmån och att förmånsdelen förmedlas till det försäkringsbolag där du har din avgiftsbestämda pension.
Kollektivavtalet och mer om förmåner
I broschyren "Säg hej till ditt kollektivavtal" kan du läsa mer om förmåner för dig som arbetar inom kommun.
Möt några av våra medarbetare
Vår värdegrund
Alla som är medarbetare på Älmhults kommun arbetar i medborgarnas tjänst. Vårt arbete ska bygga på och understödja demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet samtidigt som vi ska erbjuda en effektiv och serviceinriktad verksamhet med ett tydligt medborgarperspektiv.
Vår värdegrund bygger på de tre grundpelarna:
- Professionalism
- Öppenhet
- Engagemang
Värdegrunden är en viktig ledstjärna i vårt dagliga arbete och beskriver vilka värden vi på Älmhults kommun står för. Värdegrunden omfattar alla våra medarbetare och ska genomsyra hela vår verksamhet varje dag. Den beskriver hur vi ska vara och handla mot varandra och vår omvärld.
Vårt ledarskap
Ledarskap i Älmhults kommun handlar om att skapa goda förutsättningar för medarbetarna att lyckas, att låta medarbetarna växa och ta ansvar för sin del av helheten. Vi har höga förväntningar på våra ledare att vara föredömen för värdegrunden och själva agera och leda verksamheten utefter den.
Vi behöver modiga och långsiktiga ledare som lyssnar in, tar beslut och styr verksamheten med helhetssyn, handlingskraft och tillit.
Ledarforum
Ledarforum är en träffpunkt för chefer och ledare I Älmhults kommun. Vi träffas tre gånger om året, under en hel- eller halvdag för att djupdyka i ett intressant tema, själva och med hjälp av inbjudna gäster. Ledarforum syftar till att skapa samsyn, inspirera och kompetensutveckla i ledarskapet. Ledarforumet ger också möjlighet att informera, förankra och föra dialog i viktiga frågor.
Ledarfrukostar
Ledarfrukostar är digitala möten som syftar till att inspirera och informera om aktuella frågor. Tid ges för att prata med varandra om positiva saker som händer och utmaningar som vi står inför. På så sätt vill vi skapa kännedom om vad som är på gång, öka stoltheten över allt det positiva som sker, skapa helhetstänk, kunna bidra till varandras verksamheter med kunskap och praktisk hjälp.
Ledarutvecklingsprogrammet
Älmhults kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare där ledare är värdeskapande, utvecklande och modiga. Det är egenskaper som ska ge avtryck i alla verksamheter. Målet är att bli en attraktiv arbetsgivare som både lockar och behåller behörig personal.
Ledarutvecklingsprogrammet syftar till att rusta chefer och skapa förutsättningar för ett gott ledarskap. Intention är också att stärka den gemensamma ledningskulturen och utveckla Älmhults chefers personliga ledarskap och förmåga att leda i förändring med tillit.
Älmhults ledarutvecklingsprogram syftar till att:
- Att öka kunskapen kring dig själv som ledare
- Att förstå vikten av tillitsbaserat ledarskap
- Att stärka förmågan att sätta och uppnå verksamhetens mål
- Att stärka och utveckla din förmåga att leda andra
- Att skapa förutsättningar föra att stödja och utveckla medarbetare
- Att öka trygghet i ledarskapet för att hantera utmaningar i vardagen
- Att utveckla förmågan att initiera och driva utveckling i förändring
- Förståelse för sin roll i helheten
- Att stärka nätverkande och kommunikation
- Öka kunskapen och förståelsen för att leda i en politiskt styrd organisation
Sommarjobb
Kom och jobba med oss på Socialförvaltningen!
I sommar när vi tar semesterledigt behöver vi din hjälp till verksamheterna särskilt boende för äldre och hemtjänst samt omsorg funktionsvariation och personlig assistans.
Du som är 18 år eller äldre kan söka sommarjobb.
Hemtjänst
Arbete inom hemtjänst passar dig som trivs med ett rörligt och självständigt arbete med mycket eget ansvar. Du hjälper främst äldre människor i deras eget hem med personlig omvårdnad, hygien, dusch och serviceinsatser som inköp, tvätt, städ och att svara på trygghetslarm.
Särskilt boende för äldre
Arbete på ett särskilt boende för äldre passar dig som vill arbeta nära de äldre i deras vardag på boendet. Arbetet är mycket varierande. Du får hjälpa till med sociala aktiviteter, personlig omvårdnad, hygien, dusch och medicinering.
Omsorg funktionsvariation
Detta arbete passar dig som är intresserad av att ge stöd till personer med funktionsvariation på våra gruppbostäder, servicebostäder och daglig verksamhet. Arbetsuppgifterna består bland annat av att stödja brukaren i vardagen med städ, matlagning, omvårdnad och fritidsaktiviteter. Allt stöd sker utifrån brukarens individuella behov och önskemål.
Personlig assistans
Arbete inom personlig assistans passar dig som trivs med ett självständigt arbete med mycket eget ansvar där du stöttar en specifik individ i dennes egna hem. Det kan innebära hjälp med personlig hygien, att klä av och på sig, att äta, att kommunicera med andra och att utöva en aktiv fritid. Ibland bor individen med sin familj och ibland för sig själv. Arbetet innebär mestadels ensamarbete.
Vem kan söka?
Du som är 18 år eller äldre kan söka sommarjobb inom äldreomsorgen och LSS. Du behöver inte ha utbildning eller erfarenhet inom omvårdnadsarbete för att kunna söka, men det är såklart meriterande.
Feriearbete
Du kan söka feriearbete från mitten av februari till mitten av mars.
Som feriearbetare får du en introduktion i arbetslivet och inblick i hur det kan vara att arbeta inom kommunal verksamhet. Hos oss kan du välja att arbeta inom barn- och fritidsverksamhet, vård- och omsorg, kost/kök, lokalvård och fastighetsskötsel.
Som feriearbetare får du arbeta som mest 4,5 timmar om dagen och i de allra flesta fall under en sammanhängande period av tre veckor.
Vi har feriearbetsplatser inom bland annat:
- Barnomsorg – förskola och fritids
- Fastighetsskötsel
- Lokalvård
- Kost – kök och matsalar på äldreboenden, skolor och förskolor
Äldreomsorg
För att söka feriearbete
För att söka feriearbete måste du vara folkbokförd i Älmhults kommun. Du ska ha ett fullständigt personnummer och för de feriearbeten som är under sommaren 2024 ska du vara född mellan 2006-06-01 och 2008-12-31.
Gymnasiesärskolans elever får söka så länge de går kvar på gymnasiet.
För att vi ska kunna hitta en plats åt dig så behöver du också kunna göra dig förstådd på svenska samt kunna läsa och skriva utifrån vad arbetet kräver.
Praktik och uppsatsarbete
Uppsatser och examensarbete
Om du är intresserad av att göra din uppsats eller ditt examensarbete i samverkan med Älmhults kommun är vi positiva till ett sådant samarbete. Du får möjlighet att utreda ett verklighetsbaserat problem samtidigt som vi får ta del av din utredning. Kontakta den förvaltning du har intresse av att samarbeta med.
Praktik under din studietid
Älmhults kommun erbjuder dig som studerar praktik- och praoplatser i hela kommunen. Vi tycker att det är viktigt att du redan under din studietid ska ha kontakt med arbetslivet och inspireras till framtida val.
För universitets- och högskolestudenter erbjuds flera praktikplatser med varierad längd inom våra olika verksamhetsområden. Det erbjuds också kortare praktikplatser och studiebesök för studerande på gymnasie- eller grundskolenivå.
Praktik för arbetssökande
Är du arbetssökande och intresserad av en praktikplats i Älmhults kommun? Våra praktikplatser samordnas och hanteras av Arbetsmarknadsenheten och ställer krav på att du står till arbetsmarknadens förfogande och är arbetssökande.
Älmhults kommun tar gärna emot praktikanter och välkomnar sökande. Praktiken sker i någon av kommunens fem förvaltningar och samordnas av Arbetsmarknadsenheten. För att få möjlighet att praktisera hos oss ska du vara inskriven på arbetsförmedlingen och uppfylla något av arbetsförmedlingens kriterier. Det är din arbetsförmedlare som tar kontakt med oss.
Processen innan du kan få börja en praktik kan dröja lite, eftersom det behöver finnas ett formellt beslut på plats, på grund av försäkrings- och arbetsmiljökrav. Det är också bra om du själv förbereder dig för en intervju.
Praktikperiodens huvudsakliga syfte är att ge dig ökad arbetslivserfarenhet men det kan också vara av den anledning att ge dig möjlighet att prova ett yrke. För dig som stått utanför arbetsmarknaden en tid finns också möjlighet att söka praktik för arbetsträning.
Läs mer om arbetsförmedlingens riktlinjer för praktik Länk till annan webbplats.
Deltidsbrandman
Att vara brandman i beredskap innebär att du anställs vid Räddningstjänsten i Älmhult. Räddningstjänsten betalar för den tid som du deltar i utryckningar, övningar och utbildningar. Du får dessutom beredskapsersättning. De flesta brandmän har en annan huvudarbetsgivare, men det är inget krav.
Arbetet är spännande och varierande. Det består av räddningsarbete vid sjukdomsfall, bränder, trafikolyckor och andra olyckor. Du och din grupp möter människor i utsatta situationer. Det är därför viktigt att du tycker om att samarbeta och hjälpa andra.
Som deltidsbrandman behöver du ha en god kondition och fysik samt ett intresse av att hjälpa andra. Du ska bo max fem minuter från Blåljushuset i Älmhult eller åtta minuter från Liatorps brandstation.
Om du har frågor - kontakta servicecenter.