Tillgänglighets­redogörelse

Älmhults kommun står bakom den här webbplatsen och vi vill att så många som möjligt ska kunna använda den. Det här dokumentet beskriver hur almhult.se uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, eventuella kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga. Se avsnittet om innehåll som inte är tillgängligt nedan för mer information.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du behöver innehåll från almhult.se som inte är tillgängligt för dig, kan du kontakta oss på följande sätt:

Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, skriv till webbansvarig eller använd nedan formulär så att vi får veta att problemet finns och kan åtgärda.

webmaster@almhult.se

Formulär för att anmäla bristande tillgänglighetOm du önskar återkoppling, fyll i dina kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter
Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning och påtala det.

Myndigheten för digital förvaltning - DIGG Länk till annan webbplats.

Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till offentlig service, på grund av brister som beskrivs nedan. De allra flesta sidorna uppfyller lagkraven men det går inte att garantera att det inte finns enstaka brister.

Innehåll som inte är tillgängligt

Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

Oskäligt betungande anpassning

Älmhults kommun åberopar undantag för oskäligt betungande anpassning enligt 12 § lagen om tillgänglighet till digital offentlig service för nedanstående innehåll.

  • Webbplatsen innehåller dokument som inte är fullt tillgängliga. Det gäller bland annat inscannade handlingar och dokument som publicerats tidigare på almhult.se. Det krävs ett omfattande manuellt arbete för att formatera om alla handlingar och dokument. Därför är inte alla handlingar och dokument tillgängliga fullt ut. Vi har som ambition att dokument som läggs ut på vår webbplats framöver ska uppfylla tillgänglighetskraven men även detta innebär en stor extra arbetsbörda.
  • Våra videoinspelningar är inte syntolkade (WCAG 1.2.5)
  • Filmer från kommunfullmäktige är inte textade eller syntolkade. Organisationen åberopar här oskäligt betungande för att inspelningarna ska vara tillgängliga längre än 14 dagar. (WCAG 1.2.2, WCAG 1.2.5)

Så här har vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning (intern testning) av almhult.se där vi bett medarbetare att testa webbplatsen.

Vi har även genomfört en automatisk tillgänglighetsanalys med verktygen Siteimprove som testar webbplatsen mot alla punkter i tillgänglighetsdirektivet.

Senaste bedömningen gjordes den 16 oktober 2023.

Webbplatsen publicerades den 16 mars 2022.

Redogörelsen uppdaterades senast den .

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?