Bredband & fiber

I Älmhults kommun erbjuds bredband via fiber till både tätort och landsbygd, dessutom finns gratis Wi-Fi i delar av centrum.

Anslut din fastighet till fiber

ElmNet AB är det kommunala bolag som har som uppdrag att i egen regi och/eller i samverkan med så kallade byanätsföreningar bygga ut fibernätet i Älmhults kommun. Besök ElmNets egna webbplats

Kommunens fibernät är ett ”öppet nät”

Kommunens fibernät är ett så kallat öppet nät vilket innebär att alla tjänsteleverantörer som vill får sälja sina tjänster i nätet. Det gör att du som kund sedan väljer fritt bland dessa leverantörer och vilken hastighet du vill ha på ditt Internet.

Fiber innebär att man drar fiberkablar i marken till bland annat villor. Denna sortens bredband är framtidssäkert och möjliggör hög överföringskapacitet.

Gratis Wi-Fi i centrum

Älmhults kommun erbjuder fritt Wi-Fi i centrum, på och runt torget samt järnvägsstationen. Fritt Wi-Fi är en service som vi vill erbjuda för att underlätta för dig som invånare och besökare men också för att göra Älmhult mer attraktivt.

Hur funkar det?

Du loggar in och inloggningen varar i 24 timmar. Därefter får du logga in på nytt. Du kan logga in via din mobil, surfplatta eller dator. Instruktioner om inloggning och användarvillkor på gästregistreringssidan finns på både svenska, engelska och tyska.

  1. Välj Wi-Fi-nätverket Almhult_Guest.
  2. När du börjar surfa kommer gästregistreringssidan fram.
  3. Välj att antingen logga in via Facebook eller med en SMS-kod.

Klart! Gratis internet i 24 timmar! Du kan registrera dig igen när du vill.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 24 jun kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?