Väntjänst

Vill du ha en vän eller bli volontär? Väntjänst hjälper till att minska den ofrivilliga ensamheten bland äldre och att sätta guldkant på vardagen.

Väntjänst är ett komplement till kommunens verksamhet för äldre och ersätter inte ordinarie personal. Den syftar till att motverka ensamhet bland äldre. Den som är volontär har tystnadsplikt och är det på frivillig basis utan ersättning.

Väntjänst kan exempelvis bestå av besök, samtal, promenader, utflykter, högläsning, sällskap, sångstunder, följa med på kulturella och sociala evenemang eller hjälp vid läkarbesök.

Väntjänsten är kostnadsfri, religiöst- och politiskt obunden.

Vill du ha en vän?

Utifrån dina önskemål och behov försöker vi hitta rätt vän till dig. En vän som kan sätta lite guldkant på din tillvaro.

Väntjänsten bygger på ömsesidig respekt och förståelse. Vilka aktiviteter och hur länge ni ses kommer ni överens om tillsammans.

Är du intresserad av en vän kontakta servicecenter 0476 550 00 eller väntjänstsamordnare Catrin Kronquist 0476-64 25 37

Vill du bli volontär?

Väntjänsten bygger på ömsesidig respekt och förståelse. Vilka aktiviteter och hur mycket tid du kan lägga på att vara volontär bestämmer du.

Som volontär får du en introduktion av uppdraget. Efter det erbjuder vi regelbundna träffar tillsammans med andra volontärer.

Du är olycksfallsförsäkrad av Älmhults kommun under tiden du gör en aktivitet.

Är du intresserad av en vän kontakta servicecenter 0476 550 00 eller väntjänstsamordnare Catrin Kronquist 0476-64 25 37

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?