Artikeln publicerades 27 juli 2023

Simhallen i Haganäs

Förslag

Vi undrar utifrån öppettider och priser hur det är tänkt att man ska kunna bada i Haganäsbadet? Det är väldigt begränsade öppettider. Är det inte bättre att ha öppet varje dag (både dag och kvällstid) (förutom när där är föreningar som hyr såklart) för att verkligen ta tillvara på den stora investering kommunen gjort på den nya simhallen? Frågan är också om det verkligen är rimligt att simhallen är stängd för allmänheten hela sommaren? Är det så vi som föräldrar hjälper våra barn med vattenvana? Simhallen behöver göras mer tillgänglig för alla och därmed även dess priser. Prishöjningen gick från 10kr? Till 80kr. Är detta rimligt?

Svar

Tack för din synpunkt.

Sommartider är den enda perioden våra heltidsanställda har möjlighet att ta sin semester på, därav är det begränsat med öppettider på sommaren. I övriga delar av året så nyttjas Simhallen från 6.30 – 22.00 de flesta dagarna i veckan med bland annat morgonsim, skolsim och olika simskolor.

Det bedrivs även sommarsimskola de första veckorna efter skolavslutningen, 7 grupper varje dag med totalt 200 barn. Det är inga luckor dagtid för allmänheten mer än på lunchen.

Det finns många fina badplatser utomhus omkring Älmhults kommun som många nyttjar under sommaren, vi har de samlade här:

Badplatser

Entréavgiften höjdes från 35 kr till 80 kr vilket är ett politiskt beslut. Vill du läsa mer om kommunens ekonomi och budget kan du göra det här:

Ekonomi

Med vänliga hälsningar
Linda Lörincz Badchef/Fritidssamordnare