Artikeln publicerades 27 juli 2023

Fotbollsplan i Diö

Förslag

Vill börja med att berömma Älmhults kommun för 3 nya gatlysen vid cykelvägen vid fotbollsplanen i Diö som jag tidigare haft synpunkter på. :)
När det gäller "fotbollsplanen i Diö" om man nu kan kalla den för det så är det ett fruktansvärt tråkigt monument som vildsvinen har förstört.
Mitt förslag är att låta en bonde eller någon med maskiner harva upp halva planen och jämna till samt så gräs så att bla Diö skola kan använda den för lekar typ brännboll mm. Vore tillräckligt stor för även fotboll 7 manna som borde finnas behov av samt andra aktiviteter.
Min uppskattade kostnad för detta är ca, 100000kr inte 3 miljoner som någon hade nämnt. 80 000 för gräsplanen samt 20 000 för elstängsel för grisarna

Svar

Roligt att höra att gatlysena kommer till användning!

Diö ”fotbollsplan” har diskuterats men i nuläget är det för stora kostnader för att fixa den. Skolan har fått frågan om de behöver nyttja planen och svaret vi fått är nej.

Men vi tar givetvis med oss frågan för att diskutera vidare om något går att göra längre fram. Tills vidare finns det nya fina planer i Liatorp för fotboll.

Med vänliga hälsningar
Linda Lörincz Badchef/Fritidssamordnare