Artikeln publicerades 26 augusti 2021

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Farthinder vid Gemöskolan

Förslag

Hej.

Jag och min familj bor på Växjövägen och där har vi bott i snart 4 år, dock tycker jag att de flesta bilisterna, mopeder mm kör alldeles för fort förbi, det går inte i 40 km som skylten visar precis utanför vårt hus, jag känner mig otroligt otrygg och osäker när min son som går på Gemöskolan ska gå hem från skolan, så jag undrar om ni inte skulle kunna ordna så det kan sättas upp ett farthinder så att bilisterna måste sänka hastigheten, Såg att ni byggt detta uppe vid Majtorp. Detta hade ju verkligen fått bilisterna att sänka hastigheten och bussar kan ändå köra förbi för de gör dom i Majtorp också.

Tack på förhand.

Svar

Hej!

Tack för att du hör av dig!

Vi kommer att titta på trafiksituationen längs Växjövägen under hösten och börjar med att kartlägga vilka sträckor och korsningspunkter som trafikeras mest av oskyddade trafikanter för att landa i en lösning kring vilka korsningspunkter som bör vara prioriterade och hur dessa ska kunna säkras ur ett hastighetperspektiv.

Att bygga farthinder är en åtgärd som försvårar driften av gatorna och vi är därför angelägna om att anlägga dessa på den plats där de gör absolut mest nytta, därav krävs lite undersökningar och mätningar innan åtgärd.

Med vänlig hälsning Emelie, gatuingenjör