Artikeln publicerades 19 januari 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Älmekulla och vattenaktivitet

Förslag

Jag tycker det är dags att göra något åt vår arena Älmekulla. Jag har åkt runt på fotbollsmatcher de sista 15 åren men nästan aldrig behövt sitta på uppruttna bänkar utan tak/läktare. Nu går damerna upp en serie så man borde ju kunna ordna något bättre i denna kommun med så många höginkomsttagare eller vad går våra skattepengar till?

Svar

Kommunen har i ett tidigt skede under hösten samtalat med ÄIF. Till och med innan det var riktigt klart att damerna tagit steget upp och där herrarna eventuellt också hade möjlighet att gå upp ett steg i divisionerna.

Kommunen går nu in och stöttar ÄIF och därmed Älmekulla om en renovering av B-planen så att kommande säsong ska A-lagsmatcherna kunna spelas på den planen. ÄIF har i detta läge tagit på sig ansvaret för att iordningställa läktarplatserna till B-planen och kommunen står för renoveringen av B-planen vilket kommer att bli ett lyft för Älmekulla. Kultur- och fritidsavdelningen och ÄIF avvaktar också besked på en eventuell flytt av fotbollsanläggningen vilket gör att varken ÄIF eller kommunen, i nuläget, kan gå in med för stor satsning. Det ju ändå skattemedel vi hanterar men det vi gör nu kommer att uppgå till en kostnad på ca 500tkr.

Badhuset har ni ju renoverat i flera år men lyckas ju inte få till något som barnen tycker är roligt typ vattenrutschbana. Har man barn får man ju åka till Ljungby, Växjö, Tingsryd och Olofström där man tydligen har råd med detta. Ska kommunen växa måste man satsa lite på sånt som vanligt folk uppskattar och ha öppet.

Svar:
Kultur- och fritidsavdelningen och Haganäsbadets personal kan inget annat än att hålla med. Sedan är det ju så att kommunens pengar ska räcka till mycket och när det gäller badhuset var det tyvärr mycket som fick strykas från den önskelista kultur- och fritidsavdelningen hade.

Det kultur- och fritidsavdelningen nu gjort är att ha köpt in en lek- och aktivitetsbana som personalen i Haganäsbadet kommer att ta fram och sätta upp vid lämpliga tillfällen för barn, unga och vuxna.

Med vänliga hälsningar
Jörn Engkvist, Verksamhetschef Kultur och Fritid