Introduktionsprogram

Behöver du komplettera dina kunskaper från grundskolan eller kombinera studier med praktik? Vi erbjuder tre introduktionsprogram som vänder sig till dig som inte är behörig till ett nationellt program. Utbildningen skräddarsys utifrån dina behov och intressen.

Välj mellan fyra olika utbildningar

På Haganässkolan finns tre olika utbildningar på Introduktionsprogrammet: Programinriktat val, Individuellt alternativ och Språkintroduktion.

Här studerar du utifrån dina egna förutsättningar och du får en helt individuell studieplan. Genom något av programmen kan du bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram eller förbereda dig för arbetsmarknaden.

Programinriktat val

Programinriktat val är en utbildning som ska leda till antagning på ett nationellt program. Du kan följa flera kurser på programmet samtidigt som du läser de grundskoleämnen du saknar.

Vi erbjuder programinriktat val mot våra sex yrkesprogram:

  • Barn- och fritidsprogrammet
  • Bygg- och anläggningsprogrammet
  • El- och energiprogrammet
  • Handels- och administrationsprogrammet
  • Vård- och omsorgsprogrammet
  • Industriprogrammet

Individuellt alternativ

Det individuella alternativet är för dig som behöver en individuell utformning. Studierna förbereder dig för nationellt yrkesprogram, annan utbildning eller för arbetsmarknaden.

Språkintroduktion

Utbildningen är för dig som nyligen anlänt till Sverige och tyngdpunkten ligger på att få bättre kunskaper i det svenska språket.

Vad kan du göra efter avklarade studier på Introduktionsprogrammet?

Målet med ett introduktionsprogram är att förbereda dig för ett nationellt gymnasieprogram, för yrkeslivet eller annan studieform. Beroende på vad du har läst och vilka mål du har uppnått kan du söka in till ett nationellt gymnasieprogram eller söka dig ut på arbetsmarknaden. 

Vill du besöka Introduktionsprogrammet?

Vill du som elev besöka programmet under en helt vanlig skoldag så kan du boka ditt besök genom att följa denna länk. Vi bjuder på lunch under ditt besök. Välkommen till oss! 

Kontakta Introduktionsprogrammet

Kontakta oss om du vill veta mer!

Josefin Sjöqvist, lärare

josefin.sjoqvist@almhult.se

Aland Alsalim, lärarassistent

Veronica Larsson, ungdomskoordinator

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?