Idrottsakademi

Är du intresserad av idrott och vill kombinera det med dina gymnasiestudier? Genom Haganässkolans nya idrottssatsning kan du läsåret 2024/2025 välja fotboll och volleyboll. Du kombinerar din idrott med alla våra gymnasieprogram. Välkommen att bli en av oss!

Vår idrottsprofilerade utbildning är ett samarbete mellan Haganässkolan och företaget B Innovation AB. Till en början erbjuds fotboll, volleyboll och hockey men fler idrotter kommer i framtiden.

Utbildning

Din idrott blir ett ämne på skolschemat och är en fördjupningskurs av Idrott & Hälsa. Du lär dig ännu mer om teknik, taktik samt din kropps förmåga utifrån din idrott, detta för att skapa dig en gedigen verktygslåda för att ta bättre beslut över tid för såväl prestation som hälsa. Alla idrotter arbetar gränsöverskridande när det kommer till de teoretiska inslagen i kursen. Vi är inte kopplade till någon specifik förening och du som elev kan kombinera din idrott med alla Haganässkolans gymnasieprogram.

B Innovation AB

Vi vill ge fler unga idrottare den möjlighet enbart vissa utvalda får idag. Genom kunskap om hur människan fungerar kan vi utveckla idrotten. Tillsammans med Haganässkolan vill vi utforska möjligheten att utmana den traditionella bilden av samarbete mellan idrotten och skola och sätta utbildning i centrum.

Ingen selektering

Det går inte att förutse var en 15-åring kommer att vara när hen är 19 år men det går att utmana en 15-åring där hen är och skapa motivation till att hitta nya färdigheter och utvecklas. Man säger ofta att bredd leder till elit men få vågar utforska detta i praktiken. Vi har tagit första steget. Detta kräver en helt annan typ av ledarskap och gedigen utbildning för att kunna möta. Därför har vi satt selekteringen på ledarna istället för på de aktiva!

Du som elev läser kurserna Idrott & Hälsa 1 och 2 – specialisering under dina 3 år på gymnasiet.

Varje kurs läses på 3 terminer och under läsåret 2024/2025 kommer idrotterna fotboll och volleyboll att erbjudas. Fler idrotter kommer!

Exempel på hur tiderna kan fördelas från år 1-3

Kurser idrottsprogram

År 1

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Motivationsval gym*
X


Lektion
X


Motivationsval fotboll**


Kurser idrottsprogram

År 2

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Motivationsval gym*


X


X


Lektion


X


X


Motivationsval fotboll**


X
Kurser idrottsprogram

År 3

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Motivationsval gym*


X


X


Lektion


X


X


Motivationsval fotboll**


X

X*Motivationsval gym innebär att du har möjlighet att få skräddasydda fysprogram utifrån dina förutsättningar samt idrott. Denna del är inte betygsgrundande och ligger därför utanför skoltid. All aktivitet sker på Haganässkolans gym.

**Motivationsval fotboll innebär att de elever som har inriktning fotboll har möjlighet till ett eller två extrapass med fokus på teknik, spelförståelse samt position. Denna del är inte betygsgrundande & ligger därför utanför skoltid. All aktivitet sker på Haganässkolans konstgräsplan.

Öppen medicinsk klinik: en gång per vecka har eleverna möjlighet att boka tid eller få hjälp med sin rehab av utbildad idrottsterapeut. I första hand avser detta rådgivning & guidning för att skapa en större förståelse kring elevens skadeproblematik.

Kontaktpersoner

Kontakta oss om du vill veta mer!

David Bergqvist, akademikoordinator

Niclas Blomqvist, idrottsterapeut B Innovation AB

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 27 maj kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?