Lämna och ändra schema

Här kan du läsa mer om appen IST Home Skola där du anger vilka tider ditt barn ska vara på förskolan eller fritids. Tiderna styrs av din arbetstid eller dina studier.

Lämna schema

Ändringar i schemat eller vistelsetiden ska du registrera i appen IST Home Skola. Vistelsetiden är det antal timmar per vecka som ditt barn är på förskolan eller på fritids.

Det nya schemat börjar gälla när förskola eller fritids har godkänt schemaändringen. Schemat visar vilken tid ditt barn ska komma och vilken tid barnet ska bli hämtat.

Är du föräldraledig så har det äldre barnet rätt till barnomsorg 15 timmar per vecka. Är du arbetssökande har du rätt till 15 timmar per vecka. Du kan välja att lämna kl. 8.00-11.00 fem dagar i veckan eller kl. 9.00-14.00 tre dagar i veckan tisdag, onsdag och torsdag. Läs mer här om vad som gäller:

Regler och avgifter förskola

Så här gör du - använd appen IST Home Skola

Med hjälp av appen IST Home Skola kan du sköta ditt barns närvaro genom din telefon. Här kan du:

  • registrera vistelsetider
  • sjukanmäla ditt barn
  • anmäla ledighet

Tänk på att sjukanmälan och ledighetsanmälan, via appen, inte gäller skolan utan enbart fritids och förskola.

Använd Iphone eller Android-telefon

För att använda appen behöver du en Iphone eller en Android-telefon. Appen finns att ladda hem från App Store eller Google Play.

Du loggar in i appen med hjälp av ditt BankID. Vi kommer även att för dig som inte har ett bank-id införa inloggningstjänsten SkolID istället, mer information om detta kommer när det är infört.

Mer information om appen

Om du inte kan använda appen

Om du inte har möjlighet att använda appen så kan du få hjälp av personalen på ditt barns förskola eller fritids. Använd blanketterna i e-tjänsten för att ändra schema som du sen lämnar till personalen på fritidshemmet eller förskolan.

Ändra schema förskola och fritidshem Länk till annan webbplats.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?