Artikeln publicerades 28 mars 2024

Vårt framtida Älmhult - samråd av Älmhults översiktsplan

en ö i med grönska i sjön möckeln i solnedgång

Ett förslag på ny översiktsplan har tagits fram och du har nu chansen att vara med och påverka Älmhults framtid.

Just nu pågår arbetet med att ta fram en ny översiktsplan för Älmhults kommun. En översiktsplan är en vägledande plan för hur kommunen ska utvecklas när det gäller bland annat bostäder, trafik och naturområden. En del i arbetet med att ta fram en ny översiktsplan är att kommunen ska samråda kring förslaget till ny översiktsplan.

Samrådet vänder sig till de som bor och verkar i Älmhult men även till myndigheter, organisationer och andra kommuner. Syftet med samrådet är att samla in kunskapsunderlag, synpunkter och önskemål.

Välkommen på möte kring den nya översiktsplanen

Ett förslag på ny översiktsplan har tagits fram. Vi kommer att presentera förslaget och du ges möjlighet att ställa frågor och komma med förslag och synpunkter. På fyra möten runt om i kommunen kommer vi att presentera förslaget.

  • Tisdagen den 9 april i Slöjdskolan i Göteryd klockan 18.00 (Göterydsvägen 5). Mötet är gemensamt för den västra kommundelen - Göteryd, Delary, Pjätteryd och Hallaryd.
  • Torsdagen den 11 april i Liatorps församlingshem klockan 18.00 (Värpeshultsvägen 20). Mötet är gemensamt för den norra kommundelen - Liatorp, Diö och Eneryda.
  • Tisdagen den 16 april i Häradsbäcks sockenstuga klockan 18.00 (Vashultsvägen 2). Mötet är gemensamt för den östra kommundelen - Häradsbäck och Virestad.
  • Onsdagen den 17 april i Stinsahuset i Älmhult klockan 18.00 (Södra Torggatan 2).

Det bjuds på fika. Ingen anmälan behövs.

Var med och tyck till

Samrådet är mellan den 28 mars och den 5 maj 2024. Under den perioden kan du lämna synpunkter på förslaget till översiktsplan. Efter samrådet kommer förslaget omarbetas och finns tillgängligt ytterligare en gång för synpunkter i det som kallas granskning av översiktsplanen.

Välkomna med dina synpunkter, förslag och idéer senast den 5 maj 2024. Du kan skicka in via e-post eller brev.ks@almhult.seÄlmhults kommun
Box 500
343 23 Älmhult

Förslag till ny översiktsplan