Artikeln publicerades 4 april 2024

Sommarsimskola för alla 7-åringar i Älmhults kommun

simhall

För att öka simkunskapen bland kommunens 7-åringar arrangerar Älmhults kommun varje år sommarsimskola på Haganäsbadet. Simskolan pågår varje dag måndag-fredag vecka 25–27.

2024-04-17: Nytt beslut - bussar kommer att gå från fritidshem till sommarsimskola. Bussar tillgängliga för årets sommarsimskola

Att kunna simma är viktigt för ökad säkerhet i och vid vatten. Men det handlar om mycket mer än att endast lära sig att simma.

På sommarsimskolan ligger stort fokus på att öka barnens vattenvana. Genom lek och roliga övningar tränar vi upp vattenvanan så att barnen känner sig trygga och bekväma i vattnet. Detta varvas med en del simträning, som till exempel grunderna i bröst- och ryggsim, berättar Linda Lörincz, badchef i Älmhults kommun.

Sommarsimskolan är en populär och viktig aktivitet och det känns värdefullt att vi även i år kan erbjuda tre veckors simträning, säger Nicolas Hansson, kultur- och fritidschef.

Transport till simskolan

Från den 17 april står det nu klart att kommunen kommer att erbjuda bussar från fritids till simskolan.

Vi förstår vikten av att anpassa och överväga olika alternativ i rådande tider. Dock innebär detta såklart att vi behöver dra ner på andra kostnader för att kunna erbjuda denna förmån, säger Nicolas Hansson, kultur- och fritidschef.

När startar simskolan?

Sommarsimskolan startar den 17 juni och håller på till den 5 juli.

  • Du som har barn som fyller 7 år 2024, eller som är äldre och inte kan simma 25 meter, är välkommen att anmäla ditt barn till sommarsimskolan.
  • Simskolan pågår måndag till fredag under tre veckor (förutom midsommarafton).
  • Det finns två nivåer i varje grupp som du kan välja: nybörjare och de med mer vattenvana.
  • Varje lektion pågår i 30 minuter.

Anmälan till simskolan

Anmälan öppnar måndag den 6 maj och det går att skapa ett konto för att anmäla sig från den 2 maj. Håll utkik för mer information på kommunens webbsida.

Sommarsimskola 2024