Artikeln publicerades 17 april 2024

Bussar tillgängliga för årets sommarsimskola

simhall

För att öka simkunskapen bland kommunens 7-åringar arrangerar Älmhults kommun varje år sommarsimskola på Haganäsbadet. Nu står det klart att kommunen erbjuder bussar från fritids till simskolan för de som önskar.

Efter att ha utvärderat våra resurser och lyssnat in olika förslag är vi nu glada över att kunna meddela att det kommer att finnas busservice tillgänglig, från fritids till simskolan, för alla deltagare, säger Anton Härder (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Servicen är ett inarbetat koncept och ger ett stort mervärde och kommer att underlätta för barn och föräldrar att kunna delta.

Vi förstår vikten av att anpassa och överväga olika alternativ i rådande tider. Dock innebär detta såklart att vi behöver dra ner på andra kostnader för att kunna erbjuda denna förmån, säger Nicolas Hansson, kultur- och fritidschef.

När startar simskolan?

Sommarsimskolan startar den 17 juni och håller på till den 5 juli.

  • Du som har barn som fyller 7 år 2024, eller som är äldre och inte kan simma 25 meter, är välkommen att anmäla ditt barn till sommarsimskolan.
  • Kostnad 400 kr per barn.
  • Simskolan pågår måndag till fredag under tre veckor (förutom midsommarafton).
  • Det finns två nivåer i varje grupp som du kan välja: nybörjare och de med mer vattenvana.
  • Bussar kommer att erbjudas från fritidshem till simskolan utan kostnad för deltagarna.

Anmälan till simskolan

Anmälan öppnar måndag den 6 maj och det går att skapa ett konto några dagar innan. Håll utkik för mer information på kommunens webbsida.

Sommarsimskola 2024