Artikeln publicerades 21 november 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Vi häver rekommendationen om att koka dricksvattnet för boende i Hallaryd

Varningsskylt, grävning på väg, med lastbil och grävmaskin i bakgrunden. 

Här hittar du information om vattenläckan i Hallaryd. Informationen gäller dig som har kommunalt vatten och avlopp. Uppdaterad 24 november klockan 12.15.

Uppdatering 2023-11-22, klockan 12.15

Vi häver rekommendationen om att koka dricksvattnet. Prover på dricksvattnet visar god kvalitet och ni kan använda vattnet som vanligt.

Vattnet kan vara missfärgat (ofarligt), vilket beror på att järn och mangan lossnat från ledningarna. Vi spolar ledningarna och tar prover kontinuerligt den närmaste tiden för att komma till rätta med detta.


Undvik att tvätta vit tvätt, då det missfärgade vattnet kan färga tvätten.
Om du vill kan du fortfarande hämta dricksvatten ur kranen vid vattenverket i Hallaryd, Kråkeryd 7805. Ta med egen dunk.

Uppdatering 2023-11-22, klockan 11.00

Läckan på Möllavägen är lagad.

Nu börjar vi spola ledningarna för att rena vattnet i dem. Vi tar även prover. Det kan ta några dagar innan vi klassificerar vattnet som tjänligt. Vi återkommer med information när vattnet är godkänt att dricka.

Vi rekommenderar att ni fortsätter att koka vattnet, eller hämta vatten i kranen vid vattenverket.

Uppdatering 2023-11-21, klockan 14.00

Vi har hittat vattenläckan och nu är vattnet avstängt till boende på Möllavägen. Vattnet beräknas att vara tillbaka i morgon eftermiddag.

Du kan hämta dricksvatten vid:

  • du som bor på Möllavägen kan hämta vatten från vattensläp som nu står på Möllavägen, ta med egen dunk.
  • Vi ber er som har vatten men behöver hämta dricksvatten att göra det i kranen på utsidan av vattenverket i Hallaryd. Adress, Kråkeryd 7805, ta med egen dunk.

För övriga boende i Hallaryd är vattnet tillbaka men ska fortfarande kokas tills ny information ges.

Koka vatten

Vi rekommenderar er att koka vattnet till mat, dryck och tandborstning. Ni kan fortfarande använda vattnet till dusch, tvätta händer och till att spola toaletterna.

Mer information om kokning av vatten hittar ni på Livsmedelsverkets hemsida.Kokning av dricksvatten - faktablad Länk till annan webbplats.

Hämta vatten

Du kan hämta dricksvatten i kranen på utsidan av vattenverket i Hallaryd, Kråkeryd 7805. Ta med egen dunk.

Information om vattenläckan och vad som händer

Vi uppdaterar hemsidan, under rubriken driftsinformation, så fort vi har ny information. Rekommendationen om kokning av dricksvatten gäller tills ni, i Hallaryd med kommunalt vatten och avlopp, får ett meddelande om att vattnet är godkänt.

Driftsinformation. Skrolla till rubriken Aktuella driftsstörningar av vatten och avlopp

Har du frågor

Ring Servicecenter 0476-550 00, eller mejla info@almhult.se
Vid akuta problem efter arbetstid kontakta gatuavdelningens jourtelefon 0476–510 00 eller SOS Alarm telefon 0470-468 51.

Sms-tjänst

Vi skickar information via sms. Får du inte information via sms kan du anmäla dig till sms-tjänsten. Även fastighetsägare från ulandet kan anmäla sig.

Anmäl dig till sms-tjänst Länk till annan webbplats.