Artikeln publicerades 9 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Ta en promenad på nya Diöslingan

Flertal personer går på ett promenadstråk i ett grönområde.

Välkommen ut och promenera på nya motionsstigen Diöslingan.

Diöslingan är 11km lång och går igenom en varierad natur. För att gå Diöslingan kan du börja din vandring i Stenbrohult. Där kan du börja med att kika på det gamla kyrkstallet vid Stenbrohults kyrka. Vandra sedan antingen gamla kyrkstigen till det fina naturreservatet Östra Tångarne och sedan Diö. Alternativt kan du gå andra hållet på Linnés kyrkstig till Linnés Råshult. På initiativ av Stenbrohults församling har kyrkstigen gjorts tillgänglig igen. Bland annat med hjälp av byggelever på Haganäsgymnasiet som tillverkat två broar.

I nuläget är leden markerad med orange färg men skyltning har ännu inte kommit på plats. Entréskyltar, småskyltar, hänvisning och faciliteter planeras för fullt och kommer att komma upp under 2024.

Ta dig hit

Parkering finns vid Råshult och Diö station. Vill du ta dig hit kollektivt så finns det en busshållplats i Stenbrohult. Men det går också att ta sig med tåg till Diö station där du kan gå direkt till Diöslingan.

Kolla in Diöslingan på Naturkartan Länk till annan webbplats.

Stig i skogen.

Östra Möckeln vandringsled

Diöslingan är en av tre slingor som ingår i Östra Möckeln vandringsled. Tanken med projektet är att skapa en bättre helhetsupplevelse för både besökare och kommuninvånare genom att koppla samman befintliga besöksmål och naturreservat med varandra.

För att få till den tredje delslingan - Insjöslingan - krävs en båtpassage mellan ön Lång och Möckelsnäs. Ambitionen är att få ett tre-båtssystem på plats under 2024.

Läs mer om projektet Östra Möckeln vandringsled

Hitta ut i Älmhults natur

I Älmhult och byarna runtomkring finns oanade skatter och upplevelser för dig som vill utforska vår del av Småland. Vandra i något av våra 12 naturreservat eller hitta ditt eget äventyr. På naturkartan har vi samlat kommunens vandringsleder, kulturstigar och friluftsområden. Här kan du även hitta Möckelsnässlingan som också ingår i Östra Möckeln vandringsled och invigdes i våras.