Artikeln publicerades 11 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Premiär för teatern Guldet för skolelever i Älmhult

Under onsdagen bänkade sig de första eleverna framför den spektakulära teaterföreställningen Guldet. Det är den första av sammanlagt sex skolföreställningar som görs för åk 1 och 2 under veckan innan det är dags för allmänheten att få ta del av den på lördag den 14 maj.

Kulturellt berikande

Guldet är en lekfull version av Rickard Wagners opera Rhenguldet där det bjuds på allt från opera och parkour till dans och skådespeleri.

-Det ger nya erfarenheter till barnen som de kan koppla till sig själva och till skillnad från böcker och filmer är detta något de kan se direkt framför sig. Det är berikande för eleverna som får se saker de inte hade kunnat föreställa sig. Vi har också bjudit med två elever från Ukraina som får ta del av denna upplevelse, berättar Julia Persson, pedagog på Elmeskolan.

Uppskattad föreställning

På grund av pandemin har eleverna inte kunnat gå på några föreställningar så både elever och pedagoger ser mycket positivt på att få ta del av teater på plats.

Priya, pedagog på Internationella skolan, berättar att det är en fantastisk möjlighet för alla elever att lära känna den svenska kulturen. Eleverna uppskattade föreställningen och många sa att slutet var allra bäst. Några tyckte att Modige Måns, som gjorde parkour, var bäst medan andra tyckte bäst om sjöjungfrurna som sjöng opera.

Läs mer om teatern Guldet:

Storslaget och spektakulärt när teatern Guldet kommer till Älmhult