Artikeln publicerades 2 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Näringslivsnytt september

Helge å slingrar sig genom ett jordbrukslandskap

I nyhetsbrevet Näringslivsnytt kan du bland annat läsa om tips för dig som företagare och information om föreläsningar, seminarium eller annat som kan vara bra att få koll på.

Det händer mycket i Älmhult!

Hoppas du hänger med i evenemangskalendern och Älmhultsappen där du hittar massor med spännande aktiviteter i kommunen.

På lördag 30 september är det till exempel skördefest och barnaktiviteter på torget, fotbollsfest på Älmekulla och firande av totalförsvarets dag på militärmuseet i Delary.

Den 19 september hade vi en nätverksträff med företagare inom destinationsnäringen där vi bland annat pratade om vilka möjligheter det finns med mer samarbete och samplanering. Vi har också en aktivitetsgrupp tillsammans med Handelsplats Älmhult där vi träffas återkommande för att synka och planera olika aktiviteter framför allt i centrum. Lördagens skördemarknad är ett exempel på evenemang som vi samarbetar kring. Det är härligt att få saker att hända tillsammans!

Här hittar du evenemangskalendern

Älmhultsappen ägs och drivs av Handelsplats Älmhult och är gratis att ladda ned från App store och Google Play.

Boka in i din kalender

Här hittar du händelser, föreläsningar, träffar och annat som är bra att boka in i kalendern.

Bli bättre på offentliga affärer - 12 oktober

Lär dig mer om hur upphandlingar fungerar och hur du kan vara med.

Träffen vänder sig i första hand till dig som vill lära mer om hur offentliga upphandlingar fungerar och som är intresserad av att kunna ta nästa steg för att göra affärer med offentliga verksamheter.

Läs mer och anmäl dig till upphandlingsträffen här

Näringslivsmorgon med tema kompetensförsörjning - 13 oktober

  • Hur ser kompetensbehovet ut i Älmhult?
  • Vad styr ungdomars karriärval?

Dessa frågeställningar och mer därtill pratar vi om när vi träffas vid nästa Näringslivsmorgon på Destination Möckelsnäs.

Läs mer och boka din plats på näringslivsmorgon här

Tips till dig som företagare

Smålandsmodellen – ett konkret verktyg för ökad innovationsförmåga

Förändringsarbete är lika viktigt som svårt för alla verksamheter. Centrum för ledarskap i Småland vid Linnéuniversitet har ägnat sex år att ta reda på hur chefer, ledare och entreprenörer gör för att få till verklig förändring i företag och organisationer.

Resultatet är Smålandsmodellen – ett praktiskt verktyg som bidrar till ökad innovationsförmåga.
Smålandsmodellen består av åtta korta filmer som presenterar idéer, verktyg och metoder för hur man kan jobba med utveckling och förändring – det vill säga innovation.

Åtta korta filmer om hur du gör din organisation innovativ Länk till annan webbplats.

Mer nyfiken på Smålandsmodellen? Anmäl dig till det digitala frukostseminariet den 4 oktober.

Mer information om seminariet och de medverkande här Länk till annan webbplats.

Ny digital verktyglåda för dig inom besöksnäringen

Nyligen lanserade Destination Småland en digital verktygslåda som samlar kunskaper, tips och kontakter. Lådan är en bra hjälp för dig som vill utveckla och effektivisera din verksamhet.

Kika in för att få tips kring digital marknadsföring, hållbarhet, målgruppsanpassning med mera. Här finns även en bildbank och loggor för nedladdning.

Läs mer om Destination småland och bli inspirerad här Länk till annan webbplats.

Sök utvecklingsheckar!

Vill du göra en ny satsning som ökar företagets konkurrenskraft och skapar nya värden i företaget?

Då är utvecklingscheckarna något för dig. Checkarna är framtagna för att stödja kostnader för exempelvis utveckling av produkter, tjänster, marknader eller företag. Utöver utvecklingscheckarna får du även rådgivning av Almis rådgivare som tillsammans med dig går igenom företagets verksamhet och ekonomi.

Företag kan ansöka om en utvecklingscheck på mellan 20 000 kr - 200 000 kr – och då motsvarande max 50 % av kostnaderna för sökt insats.

Läs mer och sök utvecklingscheckar här Länk till annan webbplats.

Företagsbesök

Varje vecka besöker vi olika företag i kommunen för att lära oss mer om verksamheten och lära känna dig som företagare litet bättre. Vid besöken pratar vi också gärna om dina olika kontakter med kommunen för att se vad som funkar bra och vad vi kan göra bättre framåt. Hör av dig till oss om du vill att vi ska komma till dig och ditt företag.

Vi lägger ut blänkare om de olika besöken på vår facebooksida "Näringslivet i Älmhults kommun". Gå in och kika där om ni vill läsa mer om de företag vi varit hos.

Hitta information om näringslivet i Älmhult

Du kan hålla dig uppdaterad genom att besöka våra näringslivssidor på kommunens webb. Följ oss också gärna på Facebook där vi har ett särskilt flöde för uppdateringar kring näringsliv.

Vill du få nyhetsbrevet via e-post?

Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev med aktuell information och uppdateringar till alla företag med angiven e-postadress i företagsregistret och till andra intresserade.

Hör gärna av er om det är något ni vill att vi ska lyfta särskilt i Näringslivsnytt!

Läs mer och registrera din e-post

Kontakta oss

Om du har frågor kring något i nyhetsbrevet, önskar ett företagsbesök eller annat specifikt kring företag/näringsliv i Älmhult är du välkommen att kontakta oss.