Artikeln publicerades 28 september 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Inbjudan till näringslivsmorgon fredagen den 13 oktober

Tjej sågar

Välkommen till Näringslivsmorgon med temat kompetensförsörjning. Hur ser kompetensbehovet ut i Älmhult? Och vad styr ungdomars karriärval?

På programmet

Åtta av tio företag i Älmhults kommun upplever att det är svårt att hitta rätt personal. Så många som hälften av dessa uppger dessutom att en eller flera rekryteringar har misslyckats. Det visar den kompetenskartläggning som Älmhults kommun nyligen har genomfört och som Lars Persson, näringslivsutvecklare presenterar under frukosten. 

Roger Johansson, utbildningschef i Älmhults kommun, berättar om den senaste utvecklingen på Haganässkolan kring elevuppföljning och nya utbildningar, bland annat med ny Yrkeshögskoleutbildning och gymnasial lärlingsanställning på industriprogrammet. 

Ofta när vi pratar kompetensförsörjning är sällan de unga med i samtalet. Det vill vi ändra på denna gång och bjuder in några ungdomar till ett samtal om deras tankar på yrkes- och karriärsval. Anna Frisk, studie- och yrkesvägledare på Linnéskolan presenterar den senaste ungdomsbarometern som visar att intresset för yrkesförberedande program växer.

När

Fredagen den 13 oktober, 07.30-09.00

Var

Destination Möckelsnäs

Anmälan

Fyll i uppgifterna nedan för att anmäla dig.