Artikeln publicerades 6 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Med fokus på brottsförebyggande arbete!

Måndag 2 oktober var det möte med Strategiskt brottsförebyggande rådet i Älmhults kommun. I rådet möts polis och kommun för att följa upp utvecklingen lokalt i kommunen och ta fram långsiktiga aktiviteter i det brottsförebyggande arbetet.

Brottslighet skapar otrygghet oavsett om den sker på gator och torg, i bostadsområden, på landsbygden, hos företag eller i hemmet. Det brottsförebyggande arbetet är därför en viktig del för att skapa en trygg och säker kommun.

I måndagens möte deltog för första gången Polisområde Ljungbys nya lokalpolisområdeschef Niklas Wilsson i rådet där samverkan och på vilket sätt vi tillsammans kan stärka det systematiska brottsförebyggande arbetet i kommunen stod i fokus. Håkan Helgesson, kris- och säkerhetstrateg i Älmhults kommun och Mathias Fager, kommunpolis informerade rådet om det pågående trygghetsskapande arbetet och aktuellt läge i Älmhult.

– Nu stärker vi greppet kring det brottsförebyggande arbetet och intensifierar arbetet för ett tryggare Älmhult. Kanske en av de viktigaste frågorna vi har att tillsammans arbeta för, säger Eva Ballovarre (S), kommunstyrelsens ordförande.

Det Strategiskt brottförebyggande rådets uppdrag är att ”utifrån ett kunskapsbaserat underlag identifiera och ta ställning till behovet av brottsförebyggande åtgärder samt ansvara för samordningen av det brottsförebyggande arbetet inom kommunen”.

Läs mer om rådet, vilka som är med och hur de arbetar