Artikeln publicerades 11 december 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Diö expanderar med nya tomter och infartsväg

Drönarbild i Dihult på skog, sjö och tom mark. 

Diö växer med nya tomter i det natursköna området Dihult, där en ny infartsväg skapar en lugn miljö utan genomfartstrafik. Tomter finns även tillgängliga vid Kattesjön i södra Diö.

I norra delen av Diö ligger området Dihult, en vacker och lugn plats intill sjön Möckeln. Diö växer och det finns tre nya tomter till salu i Dihult, och i år öppnades även en ny infartsväg.

Infartsvägen gör att norra området blir en lugn och avkopplande miljö eftersom det inte går någon genomfartstrafik. Däremot går det att cykla och gå mellan bostadsområdena. Åtgärderna skapar även förutsättningar för en fortsatt utveckling av området, där fler villatomter kan skapas i framtiden.

Diö lockar med sin natursköna omgivning, badplats, vackra stigar genom bokskogen och två småbåtshamnar. Diö har en förskola samt en skola från förskoleklass till och med årskurs sex. Vid tågstation stannar Krösatågen och du når lätt både Växjö och Hässleholm samt alla småorter där i mellan.

Om du är intresserad av att skapa ditt drömhem nära sjö i Diö finns det även tomter till salu vid Kattesjön i södra Diö. Mer information om dessa tomter och möjligheten att registrera dig för tomtkön samt läsa om regler för marköverlåtelse hittar du här: