Artikeln publicerades 9 februari 2024

Arbeten i Fiskevägens norra del samt Stationsvägen påverkar trafiken

I februari 2024 påbörjas arbeten i Fiskevägens norra del samt Stationsvägen.

Den 12 februari kommer Solvikstunneln och Stationsvägen att stängas av. Vi stänger av etappvis, för att möjliggöra tillträde till fastigheterna så länge som möjligt. Vi kan dessvärre inte undvika att infarterna blir påverkade under en period. Då kommer boende och besökare att behöva parkera bilen på annan plats och ta sig till fastigheten till fots. Vi placerar ut en landgång över ledningsschakten. För de boende norr om avstängningen öppnar vi upp en tillfällig utfart på Växjövägen.

Vi kan inte utföra arbetena på ett tryggt sätt utan att stänga av den gång- och cykeltunnel som går under järnvägen (Solvikstunneln). Under en period kommer gående och cyklister behöva använda viadukten över järnvägen längre norrut, för att sedan fortsätta söderut längs med Växjövägen.

Kartskiss över område Sånnaböke.

Solvikstunneln och Stationsvägen stängas av enligt röd markering. Avstängningen sker etappvis, för att ge tillträde till infarter så länge som möjligt. Under perioder kommer infarterna behöva blockeras, då fordon inte längre kan ta sig fram. Tillträde sker genom landgång över schakten. För boende norr om avstängningen hänvisas till en tillfällig utfart på Växjövägen (grön pil).

Kartskiss

Under tiden Solvikstunneln är avstängd kommer fotgängare och cyklister behöva använda sig av viadukten över järnvägen längre norrut (mörkgrön pil), för att sedan ta sig söderut längs med gång- och cykelvägen utmed Växjövägen.