Kompiskortet

Kompiskortet gör det lättare för dig att ta del av det utbud av kultur- och idrottsaktiviteter som finns i kommunen och i några av våra grannkommuner.

Kompiskortet är till för dig som bor i Älmhults kommun och som har en funktionsnedsättning.

Vad innebär kompiskortet?

Kortet ger dig som har en funktionsnedsättning möjlighet att ta med en stödperson på olika aktiviteter, tävlingar och arrangemang. Vem du tar med dig bestämmer du själv. Det kan vara en vän, förälder, syskon, granne eller assistent och det behöver inte vara samma person varje gång. Du som har Kompiskortet betalar som vanligt men din stödperson går in gratis. Det kan gälla träningsavgifter, medlemskap, biljetter och inträde.

Var gäller Kompiskortet?

Kompiskortet gäller hos de föreningar och arrangörer som har anslutit sig till det. Det är också de som bestämmer vad som gäller hos just dem. Här under kan du se vad som gäller i respektive kommun. Listan fylls på efterhand som fler föreningar och arrangörer anmäler sig.

Tänk på att det är viktigt att du som har kortet tar reda på vad som gäller hos de föreningar och arrangörer som är med och hur tillgängligheten är. Ring gärna till dem innan du funderar på att besöka dem.

Hur gör jag för att få kortet?

Det är gratis att få kortet och när du har skickat in din ansökan tar det ungefär två veckor innan du får det. Då får du också en lista på vilka föreningar och arrangörer som är med i Kompiskortet.

Ansökan om kompiskortet Länk till annan webbplats.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?