Artikeln publicerades 22 november 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Välkommen till Näringslivsmorgon 14 december

Flygbild över älmhult station

Välkommen till årets sista näringslivsmorgon med temat "Ett tryggt och säkert Älmhult".

Årets trygghetsmätning visar att folk känner sig tryggare i Älmhults kommun jämfört med förra året. Så här långt under året ser vi också att de polisanmälda brotten minskar i Älmhult. Samtidigt pekade Svenskt Näringslivs enkätundersökning under våren på att många företagare känner en ökad otrygghet och brottsutsatthet.

Under morgonen pratar vi om hur dessa olika bilder hänger ihop och hur kan vi arbeta tillsammans för ett tryggt företagsklimat.

På programmet

Håkan Helgesson, kris- och beredskapssamordnare i Älmhults kommun, och Staffan Käll, kommunpolis, presenterar årets trygghetsmätning. De resonerar kring denna i relation till Svenskt Näringslivs företagsklimatsundersökning och till den senaste statistiken om polisanmälda brott. Vi får också höra mer om hur kommun och polis samarbetar och arbetar förebyggande för att minska brottsligheten och stärka tryggheten i kommunen.

Louise Stamblock, fastighetschef på Älmhultsbostäder, berättar om hur ÄBO arbetar för att stärka tryggheten bland hyresgäster och allmänhet, vilket har gett positivt utslag i kundundersökningar och dess trygghetsmätningar. Vi får också lite förhandsinformation på vad de planerar att göra framöver och vad de önskar att samarbeta med andra kring.

Samtal runt borden - hur kan vi arbeta tillsammans för att skapa ett tryggare företagsklimat i Älmhults kommun?

När

Torsdagen den 14 december 07.30-09.00
07.30 - Frukost, mingel och nätverkande
08.00 - Tema "Ett tryggt och säkert Älmhult"

Plats

PA Restaurang Catering Event, Skånevägen 28, Älmhult

Anmälan

Fyll i uppgifterna nedan för att anmäla dig.