Artikeln publicerades 22 april 2024

Utmaningen, lämna bilen hemma ta cykeln till jobbet, är igång

Åhörare som tittar på en presentation.

Idag kickade utmaningen igång för kring 70 deltagare som har tagit på sig uppgiften att lämna bilen hemma och istället ta cykeln till jobbet så ofta de kan under de kommande sex veckorna.

Deltagare från olika arbetsplatser och med olika nationaliteter har antagit utmaningen. För deltagarna handlar det både om att förbättra hälsan och minska sin klimatpåverkan.

Trots snö i luften var det många som tog cykeln till jobbet idag. Ett stort heja, heja till er alla! Redan imorgon lovar vädret att bli bättre, så håll ut.

"Vi är otroligt glada över att så många har antagit utmaningen att börja cykla till jobbet," säger Cecilia Axelsson miljöstrateg och fortsätter:

"Förra veckan höll vi ett uppstartsmöte där deltagarna kunde träffa varandra och vi gav mer information om utmaningen. Deltagarna fick även markera sin cykelväg till jobbet på en stor karta och hämta sitt startkit."

Förutom att utmaningen handlar om att förbättra hälsa och minska miljöpåverkan så vill vi också samla in input om cykelvägar och vad som funkar bra och mindre bra.

Projektet har tidigare genomförts i andra kommuner där man har sett att cyklingen har blivit en vana. Efter ett år har man sett att 80% av deltagarna har fortsatt att cykla. Detta hoppas vi såklart på även i Älmhult!