Artikeln publicerades 15 april 2024

Upplev löparfest i Älmhult den 4 maj 2024

Löpare i neongröna tröjor i Älmhults centrum

Foto: Henrik Palmberg

Våren är här och många vill komma i gång med träningen igen! Varför inte ta på löparskorna och njuta av härlig löparfest i Älmhult? Lördagen den 4 maj har du chansen när hela Älmhult laddar för rörelsefest.

Loppet arrangeras av IKEA i Älmhult och är öppet för alla. Spring, jogga, strosa, anmäl dig som volontär eller heja på familj och vänner.

Det stora barnloppet, som förra året anordnades vid Live! på Älmhults handelsplats, ersätts i år av två sträckor för barn i det officiella programmet för Älmhult Fights Cancer. För de yngsta besökarna kommer det även att finnas barnaktiviteter på plats på eventområdet.

Förutom den roliga och utmanande löpningen så kommer det att spelas härlig musik längs banan. Så håll utkik!

För en god sak

Älmhult Fights Cancer är ett välgörenhetslopp i Älmhult för att samla in pengar till cancerforskning. Anmälningsavgiften går oavkortat till Fru Berta Kamprads Stiftelse. Stiftelsen grundades av Ingvar Kamprad 1986 och uppkallades efter hans mamma som gick bort i cancer endast 53 år gammal.

Stiftelsen stödjer forskning och bekämpning av cancersjukdomar genom att stödja den cancerforskning som bedrivs vid Onkologiska kliniken vid Skånes universitetssjukhus, Region Skåne samt vid avdelningen för onkologi vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Anmälan

Loppet arrangeras av IKEA i Älmhult och du anmäler dig på aktivitetshusetalmhult.se.

Älmhult Fights Cancer 4 maj 2024 Länk till annan webbplats.