Artikeln publicerades 14 juni 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Stort intresse för temat turism på näringslivsmorgonen 13 juni

Som ett startskott på sommaren anordnades näringslivsmorgon på Linnés Råshult med det passande temat: Turism - så reser turisten idag och imorgon.

Kommunstyrelsens ordförande Eva Ballovarre (S) och kommunstyrelsens förste vice ordförande Gusten Mårtensson (C) hälsade välkomna och inledde morgonen med dagsaktuell fakta om Älmhult som företagskommun. De presenterade bland annat glädjande siffror som visar att arbetslösheten i Älmhults kommun minskar och nya jobbmöjligheter ökar.

Presentationer på programmet

Deltagarna fick sedan lyssna till Cathrine Rydström, marknadsansvarig på Destination Småland, som berättade om trender och resmönster. Hon berättade om att den stora "dragmagneten" just nu, framförallt för utländska turister, är naturupplevelser av olika slag.
Cathrine delade även kort om vilka marknader som Destination Småland arbetar med och tipsade om hur du som företagare kan dra nytta av Visit Smålands kampanjer och arbeten.

Här hittar du Destination smålands webbplats Länk till annan webbplats.

Vidare tipsade Leader Linné om hur man kan söka deras olika projektstöd, exempelvis microstöd som är ett enkelt stöd att söka och där du får ett snabbt beslut. Microstöd söker du för mindre projekt och idéer upp till 20.000 kronor.

Leader Linné är en förening vars uppdrag är att utveckla landsbygden och göra den ännu mer attraktiv. En stor och viktig del i det arbetet är att administrera EU och statliga projektstöd. Projekten som får stöd bidrar till de mål som föreningen satt upp för sitt område. På deras webbplats kan du läsa mer om verksamheten och vilka projektstöd som du kan söka, men även om projekt som blivit beviljade.

Här hittar du Leader Linnés webbplats Länk till annan webbplats.

Trevlig sommar!

Nu gör våra näringslivsmorgnar sommaruppehåll men håll utkik på vår webbplats efter nya datum i höst. Vi önskar dig en trevlig sommar!