Artikeln publicerades 27 februari 2024

Storslagen start på Musikriket 2024

Porträtt

Sofia Karlsson och Musica Vitae gästar Virestad kyrka den 7 mars.

Torsdag den 7 mars är det dags för årets första Musikriket-konsert i Älmhult. Sångerskan Sofia Karlsson och kammarorkestern Musica Vitae gästar Virestad kyrka. Vissångerska möter kammarensemble och ljuv musik uppstår.

Först ut i Musikriket är sångerskan Sofia Karlsson och kammarorkestern Musica Vitae som har en lång historia av musikaliska samarbeten.

Musikern Sofia Karlsson

Sofia Karlsson är musikern och sångerskan som gjort avtryck på musikscenerna i över 20 år. Med ett dussin soloplattor – några som sålt guld – och fyra grammisar är hon något så ovanligt som en folkmusiker som toppar försäljningslistorna. Det stora genombrottet kom med hennes tolkningar av Dan Anderssons dikter på skivan Svarta Ballader. Som sedan följts upp med succé på succé.

Årets turné med Musica Vitae

Nu blir det en 15 stopp lång turné tillsammans med kammarorkestern Musica Vitae, nyligen mottagare av ”Växjö Kommuns hederbelöning av särskilda skäl.

Christian Sundewall, biträdande orkesterchef Musica Vitae, ser fram emot turnén och den musikaliska mixen:

Vi som kammarorkester ska spela allt från nyskriven konstmusik, till jazz, till folkmusik. Det är något som uppskattas av både musiker och publik. Det här ska bli superroligt.

Boka biljetter 7 mars

Plats: Virestad kyrka
Datum och klockslag: Torsdag den 7 mars kl 19.00
Arrangörer: Älmhults kommun och Musik i Syd i samarbete med ABF Kronoberg och Virestad-Härlunda församling.

Biljetter köps via Nortic.se Länk till annan webbplats.

Musikriket 2024

Här är resten av 2024 års artister som kommer till Älmhult:

  • Kristin Amparo – Amparoz
    Välkända sångerskan Kristin Amparo tillsammans med Carl Bagge och Martin Höper. Onsdag 17 april kl 19.30 i Älmhults Folkets Hus.
  • Heidi Baier & Björn Ende
    "Någonstans i Sverige" en föreställning om Ulla Billquists liv med sångerskan Heidi Baier och pianisten Björn Ende. Måndag den 23 september kl 19.00, Destination Möckelsnäs.
  • Ebo Krdum trio
    Ebo Krdum spelar musik från Sudan tillsammans med SugarRay Napunyi och Keba Jobatéh Torsdag den 21 november kl 19.30 i Älmhults Folkets Hus.

Musikriket.nu Länk till annan webbplats.