Artikeln publicerades 23 maj 2024

Populär avslutningsfest för Idrottsskolan

Stor samling med människor på gräsplan

Onsdag 22 maj bjöd på en solig avslutningskväll för Idrottsskolan. Barn, familjer och ledare träffades på gräsplanen vid Haganäs för att fira årets säsong.

Kvällen startade med olika föreningsaktiviteter som engagerade både barn och vuxna. Barnen fick prova på olika sporter och aktiviteter, medan föräldrar och syskon kunde delta eller heja på.

Jag blev glatt överraskad att så många föreningar var här idag. Vi har provat allt från judo, orientering, fotboll och badminton, säger Malin Glanshagen, förälder, som var nöjd med kvällen.

Kulturskolan intog sedan scenen och bjöd på ett inspirerande musikframträdande som fick alla att gunga med.

Efterlängtad medaljutdelning

Kvällen avslutades med den efterlängtade medaljutdelningen. Alla barn som deltagit på Idrottsskolan under året fick ta emot en medalj som ett bevis på deras engagemang och prestationer.

Det bästa med Idrottsskolan är att få testa så många olika sporter. Jag ska fortsätta med volleyboll, säger en av deltagarna.

Stort tack till alla

Tack till alla ledare, arrangörer och familjer som varit med under året.

En fantastisk bra kväll! Idrott för barn ska vara omväxlande, roligt, innehålla mycket lek och ge allsidig träning – det är Idrottsskolan i ett nötskal. Jag vill passa på att tacka alla föreningar och barn för hela säsongen, säger Linda Lörincz, ansvarig.

Om Idrottsskolan

Barn som är 7 eller 8 år har chansen att vara med i Idrottsskolan. Här får de prova olika idrotter och aktiviteter under ett läsår.

Älmhults kommun arrangerar Idrottsskolan tillsammans med ett 20-tal idrottsföreningar i Älmhult. Grundidén är att ge barn möjligheten att prova på en variation av idrotter.

Här kan du läsa mer om Idrottsskolan