Artikeln publicerades 3 mars 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Ökad beredskap i Älmhults kommun för humanitär hjälp

Älmhults kommun har under en längre tid följt utvecklingen i Ukraina och har under veckan börjat planera för att möta de behov som händelseutvecklingen medför. Ett led i arbetet är att stödja de ideella initiativ till humanitär hjälp som startats för att stödja befolkningen i Ukraina.

Under onsdagskvällen bjöd Älmhults kommun in till ett möte mellan kommun, näringsliv, ideella krafter och välgörenhetsorganisationer för att identifiera hjälpbehov och skapa en gemensam arena för samarbete och samordning såväl vad gäller bistånd till Ukraina som flyktingmottagande.

-Det värmer i hjärtat att se det fantastiska engagemang och stora empati som människor visar genom sitt arbete för humanitär hjälp till befolkningen i Ukraina. Ett exempel är ELME Spreader i Älmhult som låter lokala ideella krafter använda utrymme hos dem för att förvara skänkta förnödenheter i väntan på transport till Ukraina, säger Gusten Mårtensson (C) kommunstyrelsens ordförande.

Samverkan mellan flera aktörer

Mötet gjorde det möjligt för de olika aktörerna att få kontakt och börja samarbeta med varandra. Det är en samverkan som fortsätter genom regelbundna möten framöver.

Samverkan behövs såväl för humanitärt bistånd som för flyktingmottagning i Älmhults kommun.

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något, tillsammans kan vi göra skillnad i människors liv!

Hjälp våra ideella krafter

Hjälp våra ideella krafter, gå in på gruppen Sweden Stands with Ukraine Länk till annan webbplats. på Facebook och läs mer om hur du kan bidra.

Sweden Stands with Ukraine Länk till annan webbplats.