Artikeln publicerades 31 oktober 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Ny näringslivsutvecklare i Älmhults kommun

​​​​​​​Lars Persson blir ny näringslivsutvecklare i Älmhults kommun. Lars har stor erfarenhet av att jobba med näringslivsfrågor och kommer närmast från tjänsten som näringslivschef i Eslöv Kommun. Han tillträder tjänsten den 9 januari 2023.

Från sina många år inom näringslivet tar Lars med sig erfarenheter av att jobba med bland annat etablerings- och utvecklingsfrågor, utveckling av företagsklimat, omvärldsanalys inom näringslivsområdet och en mängd andra företagsfrämjande aktiviteter.

Älmhult är en tillväxtkommun med ett starkt och diversifierat näringsliv. I sin roll som näringslivsutvecklare kommer Lars vara en viktig kugge i att driva det påbörjade utvecklingsarbetet för att stärka näringslivsklimatet. En del i det arbetet kommer att vara att förenkla och förbättra företagens kontakter med kommunen, utveckla samarbetet mellan näringsliv och skola för att främja tillgången på arbetskraft och driva etableringsfrågor.

Lars kommer att jobba tillsammans med vår näringslivssamordnare Anita B Svensson och tillhöra service och näringslivsenheten.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av det viktiga arbete som redan görs för att skapa de bästa förutsättningarna för befintliga och nya företag i kommunen. Älmhult är en unik kommun som miljarder människor världen över indirekt har en relation till. Med ett diversifierat och växande näringsliv, fantastiska boendemiljöer och fritidsupplevelser är Älmhult en kommun som är väl rustad för framtiden. Med mina erfarenheter i bagaget ser jag fram emot en ny och spännande resa för att tillsammans med kollegor och företag utveckla Älmhult som näringslivskommun, säger Lars.