Artikeln publicerades 6 mars 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Nicolas Hansson blir ny kultur- och fritidschef i Älmhults kommun!

Nicolas Hansson lutar sig mot ett träd, han har halsduk och mössa på sig

Nicolas Hansson har utsetts till förvaltningschef för Kultur- och fritidsförvaltningen i Älmhults kommun.

Nicolas arbetar sedan tre år tillbaka som verksamhetsansvarig på Smålands Konstarkiv i Värnamo. Han har en mångårig bakgrund inom kultur- och fritidssektorn och har tidigare bland annat arbetat som kulturchef och museichef i Växjö kommun.

Jag hälsar med stor glädje Nicolas Hansson välkommen till Älmhults kommun. Nicolas har den breda bakgrund och gedigna erfarenhet som uppdraget kräver säger Susann Pettersson, kommunchef. Med sitt engagemang och sin kunskap inom området blir Nicolas en stor tillgång för att skapa en modern kultur- och fritidsförvaltning.

Älmhults kommun har ett rikt kultur- och fritidsliv som med en stark föreningsverksamhet har stor betydelse för kommunens fortsatta utveckling.

Det känns fantastiskt roligt att Nicolas Hansson snart tillträder. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete och är övertygad om att Nicolas kommer lyfta fram kultur- och fritidsfrågorna ytterligare genom att inspirera, utmana och arbeta tillsammans med kommunens många föreningar, säger Anton Härder, Kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Så här säger Nicolas själv om sitt nya uppdrag:
Jag är stolt och glad över att ha fått förtroendet att leda kultur- och fritidsförvaltningen i Älmhults kommun. Det är med stor nyfikenhet och ödmjukhet jag tar mig an uppdraget.

Nicolas Hansson tillträder sin nya tjänst den 2 maj. Varmt välkommen till Älmhult, Nicolas!