Artikeln publicerades 1 mars 2024

Linnea Henriksson klar för Scensommar i Älmhult

Linnea Henriksson sitter i röd klänning med blå bakgrund

I sommar är Scensommar tillbaka för tionde året i rad. Nu står det klart att popsångaren och låtskrivaren Linnea Henriksson spelar i Älmhult fredagen den 28 juni.

Varje år äger Scensommar rum på olika platser i Kronoberg. I år blir det premiär för en kvällsakt i Älmhults kommun.

Det känns fantastiskt att kunna erbjuda publiken en somrig utomhuskonsert med Linnea Henriksson, säger Nicolas Hansson, kultur- och fritidschef Älmhults kommun.

Växjö kommun och Scensommar välkomnar initiativet, det är väldigt roligt att även kunna erbjuda en riktigt bra kvällsakt i Älmhult. Givetvis blir det dessutom akter för barn- och familj som tidigare, säger Therése Johansson, kulturutvecklare och projektledare för Scensommar.

Scensommar betyder sju veckor med musik, dans, teater, nycirkus och stand-up. Alltid under bar himmel och med fri entré! Scensommar gästar inte bara stora scener, utan dyker gärna upp på mindre orter och på lite oväntade spelplatser som hembygdsgårdar, badplatser och bostadsområden.

Om Linnea Henriksson

Linnea Henriksson är en svensk popsångare och låtskrivare. Sedan sin entré i Idol 2010, har hon blivit en älskad och folkkär artist genom sina tre fullängdsalbum, en jul-EP och sin uppskattade medverkan i Så mycket bättre 2018. Hennes musik har spelats över 200 miljoner gånger och hon har tagit emot prestigefyllda priser som P3 Guld (Årets artist 2012, Årets pop 2019), Alice Babs Jazzstipendium 2015 och utsågs till Folkets hus och parkers ”Ulla Billquist stipendiat” 2016.

Fakta scensommar

Scensommar, som Växjö kommun har arrangerat sedan 2014 blev ett regionalt samarbete 2019 och erbjuder barn- och familjeföreställningar på ett 20-tal platser i regionen, bland annat på flera platser i Älmhults kommun. Utöver dessa kan man njuta av flera kvällsakter runt om Växjö kommun.

Just nu bokas artister och föreställningar för Scensommar. Dessa kommer att presenteras löpande i Scensommars sociala kanaler på Facebook och Instagram. Program och all information samlas här:

upplev.vaxjo.se/scensommar Länk till annan webbplats.

Mer information om plats kommer inom kort, så håll utkik!