Artikeln publicerades 21 november 2023

Jul i Älmhults kommun

julgran på torget, med kommunhuset i bakgrunden

Upplev Älmhults kommun i jul. Strosa runt i centrum med mysig shopping, gå på klassiska julmarknader, ät god mat och upptäck roliga evenemang.

Äntligen nalkas julen med julmarknader, konserter och julbord i alla dess former. Samla familjen och vännerna och njut av en riktig småländsk jul.

Här kommer tips på olika julmarknader och annat juligt som händer i Älmhults kommun.

Julskyltning

Upplev julstämning i Älmhults centrum söndag 3 december. Butikerna är öppna klockan 14.00-18.00 och granen tänds klockan 16.00. Barnkör och tomteverkstad är på plats på torget och det blir gatuförsäljning av UF-företag, föreningar och skolklasser. Välkommen! Arrangör Handelsplats Älmhult.

Tomtesmyg

Varför inte ta med barnen på tomtesmyg i Haganässpåret? Välkommen tisdag 28 november klockan 18.00. Tomtar bjuder på pepparkakor och efter genomförd runda väntar saft med korv/bröd och den viktiga "gottepåsen", för vuxna blir det glögg. Upplev riktig julstämning bland alla tomtar som gömmer sig i skogen. Arrangör Älmhults korpenförening.

Den 3 december kl. 15.00 bjuder Älmhults linnebygdens ridklubb in till tomtesmyg. Hjälp ridlärarna att hitta alla små tomtar och frågor som är utspridda längs med rundan. Tomtesmyget avslutas vid stora ridhuset där man kan lämna sin önskelista till jultomten. Det blir också ponnyridning och körning med hästa och vagn. Cafeterian är öppen med enklare servering. Det finns också möjlighet att anmäla sig till vårterminen 2024.

Julmarknader

Ingen jul utan julmarknader. I kommunen kan du besöka flera olika julmarknader, bland annat på Aktivitetshuset, Möckelsnäs och på IKEA Live. Det anordnas också i Liatorp, Göteryd, Björkö och i Virestad.

I evenemangskalendern hittar du alla aktiviteter och evenemang som är på gång i kommunen.

Hitta evenemang i jul Länk till annan webbplats.