Artikeln publicerades 1 december 2023

Inspirerande industrikväll för företag, vårdnadshavare och framtidens medarbetare

Två personer svetsar

Under besöken fick eleverna bland annat testa på att svetsa och prova på olika arbetsmoment.

Tre industriföretag i Älmhults kommun bjöd under torsdagen in elever och vårdnadshavare för att se hur det är att arbeta inom industrin. Besökarna fick prova på och höra mer om olika yrkesroller och karriärmöjligheter på företagen.

Industrikvällen är ett nytt initiativ där företag och skola samarbetar för att inspirera ungdomar till att söka yrkesförberedande program inför det kommande gymnasievalet.

Elevernas vårdnadshavare var också inbjuda till kvällen.

Föräldrarna har stor inverkan över elevernas beslut och det är därför viktigt att de får uppleva hur det ser ut på en modern industri och få höra om de många framtidsmöjligheter som finns på företagen i Älmhult, berättar Lars Persson, näringslivsutvecklare Älmhults kommun.

Testa riktiga yrken

Cirka 20 personer deltog i totalt sex besök på Pice AB, TEXO AB och ELME Spreader.

Under besöken fick eleverna bland annat testa på att svetsa och prova på olika arbetsmoment. Det var tre engagerade grupper som med stor nyfikenhet och med många frågor mötte en rad olika yrkesroller som finns på företagen och fick ta del av deras väg till yrken som industrielektriker, maskintekniker, svetsare, inköpare, säljare och ingenjör.

Vill du veta mer?

Kontakta studie- och yrkesvägledare Anna Frisk om du vill veta mer om framtidsmöjligheterna bland teknik- och industriföretagen.

anna.frisk@almhult.se