Artikeln publicerades 24 augusti 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Hållbarhetslördag i Älmhult

Aktiviteter på torget med loppis

Helgen närmar sig! Varför inte besöka Hållbarhetslördag på torget? Bland annat är Återbruket på plats klockan 10-14.

Genom att handla secondhand får gamla saker en ny chans i stället för att kastas. Det är bra både för miljön och plånboken.

Flera lokala arrangörer är på plats. Varmt välkommen till Älmhults centrum!

Datum: 26 augusti kl. 10.00-14.00
Plats: Stortorget
Arrangör: Handelsplats Älmhult tillsammans med flera lokala arrangörer, bland annat Återbruket och SSAM

Vad händer under dagen?

Återbruket och SSAM finns på plats med aktiviteter, tävlingar och försäljning. Waltherssons i Älmhult presenterar sin cykelverkstad och Skogslunds Trädgård är på plats. Reconfort Möbeltapetsering och Jeanette Guttenberg har öppet i sin lokal Studion för hållbar heminredning.

Konstföreningen Älmhult Art Centre anordnar vernissage med Kent Wisti mellan kl 13-15 och Rotary anordnar även en loppis till förmån för Shelterbox i den före detta Kappahl-lokalen bredvid Coop.

Vilka är Återbruket?

Secondhandbutiken Återbruket 2.0 drivs av Älmhults kommun i samarbete med INGKA CENTRES. Återbrukets verksamhet handlar om ekonomisk och social hållbarhet och hållbart klimat, vilka också är mål i FN:s agenda 2030. I stora drag innebär ekonomisk hållbarhet att kunna försörja sig. Social hållbarhet att alla har rätt till en plats i samhället och att få vardagen att fungera. Hållbart klimat handlar om att vi behöver vara rädda om jordens tillgångar och använda dem mer förståndigt.

Återbruket ger sysselsättning till personer som behöver stöd med att komma ut i arbetslivet. Det kan vara personer som behöver träna svenska språket, ungdomar som behöver skaffa sig erfarenheter, eller personer som av andra orsaker behöver komma tillbaka till arbetslivet.