Artikeln publicerades 20 februari 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Godsmagasinet sålt - ny verksamhet ska flytta in

Det röda godsmagasinet vid järnvägen har länge stått tomt, men i dagarna blev försäljningen av byggnaden klar.

Tanken med byggnaden är att den framåt ska husa en saluhall med lunchrestaurang, bageri, café, delikatesser och färska lokala råvaror. Men det ska även finnas möjligheter att hyra lokal för små och stora evenemang.

Tillsammans med andra lokala aktörer vill vi sälja lokalt producerad mat, lyfta fram den
kulturella mångfalden i Älmhult och erbjuda en plats att träffas på. Älmhult behöver en central mötesplats, säger Richard Van Dijkman, ägare av Godsmagasinet Älmhult.

I vår vision är godsmagasinet, med sin placering och historiska förankring, de ideala ramarna för denna framtidens mötesplats. Den kommer att bjuda på en vänlig atmosfär, bra hantverksmässigt producerad mat och en plats att samlas till vardags och till firande, säger Raphael Bartke, ägare av Godsmagasinet Älmhult.

två män som tittar in i kameran. En har blå tröja och den andra har brun tröja med matchande halsduk och basker och glasögon

Richard Van Dijkman och Raphael Bartke är de nya ägarna till godsmagasinet

Tekniska nämnden ser mycket positivt till att det ska bli verksamhet i godsmagasinet.

Vi är glada över att vi nu får en verksamhet som passar i godsmagasinet. Det blir ett mycket trevligt tillskott till utbudet i Älmhult och skapar en attraktiv miljö på västra sidan av järnvägen. Det har varit den gemensamma ambitionen från politikerna i nämnden att bidra till attraktiviteten i centrala Älmhult, säger Elizabeth Peltola, ordförande Tekniska nämnden.

Försäljningspriset blev 760 000 kronor.