Artikeln publicerades 13 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Fullt med festligheter i Älmhults centrum

Äntligen kan vi träffas igen och nu laddar vi för fest i Älmhult. Under nästa vecka brakar det loss med både avslutning av Idrottsskolan, Mångfaldsfestival och den årliga Älmhultsfestivalen.

Den 18-21 maj 2022 blir det festligt värre i centrala Älmhult. Under en fyra dagars lång fest blir det konserter, aktiviteter, mat och dryck.

– Alla är extra välkomna till dessa dagar. Vi bjuder på underhållning och aktiviteter för alla åldrar. Nu när vi äntligen kan umgås igen har vi mycket att fira, säger Jörn Engkvist, kultur- och fritidschef.

Idrottsskolans avslutning - onsdag 18 maj

Vad passar inte bättre än att inleda veckans festligheter med avslutningen för kommunens idrottsskola.

Alla barn, föräldrar och ledare bjuds in till en kväll med föreningsaktiviteter, medaljutdelning och konsert med artisten Pidde P. Med över 7 miljoner streams på Spotify har han på kort tid blivit en av Sveriges mest populära barnartister.

-Det blir fullt ös på en gång, det vill jag lova. Om man har vägarna förbi Stortorget kan jag varmt rekommendera att kolla in framträdandet med Pidde P, berättar Jörn.

Mångfaldsfestivalen - torsdag 19 maj

Under många år har Pride firats i Älmhult. Nu är det dags för Mångfaldsfestival där det kommer att sättas färg på Älmhults centrum.

-Vi välkomnar alla som ställer upp på festivalens tema att hylla och lyfta fram alla människors lika värde oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet, funktionsvariation, könsidentitet och religion, berättar Annika Holmqvist, fritidschef på Fenix fritidsgård i Älmhults kommun.

Festivalen inleds med en parad som går från IKEA Museum till Stortorget där det blir musik och underhållning. Det bjuds också på musik, både från lokala artister och från Tusse, vinnare av Idol och Melodifestivalen.

Älmhultsfestivalen - fredag och lördag 20-21 maj

Välkommen till hela Älmhults fest. Under fredag och lördag blir det konserter och feststämning, barn- och familjedagar med extra allt.

Programmet blir en blandning av rikskända artister och lokala förmågor. Scenen på Stortorget kommer bland annat att intas av tiomannabandet Carry a Stone från Hässleholm som älskar baktakt och sväng.

– Det känns jättekul att kunna bjuda publiken på en spännande mix av artister. Det blir en härlig blandning, säger Jörn Engkvist projektledare.