Artikeln publicerades 27 april 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Full fart med hyvling av grusvägar

En gul väghyvlingsmaskin står vid en hage med kor betandes till vänster om maskinen. Till höger om maskinen står föraren.

Niclas Ahlberg är en av tre medarbetare som just nu arbetar för fullt med att göra våra grusvägar släta och fina.

Tre medarbetare och deras väghyvelmaskiner är nu i full gång med att hyvla våra grusvägar runt om i kommunen. Arbetet kommer förbättra vägarna och göra det enklare och säkrare att ta sig fram på grusvägarna.

För att arbeta så effektivt som möjligt är tre medarbetare ute och kör väghyvelmaskiner runt om i kommunen. Alla vägar kommer hyvlas två gånger för att även djupa hålor ska slätas ut. Vi hyvlar ungefär 45 mil grusväg och beräknar vara klara i slutet av maj.

I år startade vi väghyvlingen i Pjätteryd och just nu är den föraren och maskinen kring Diö och Liatorp för att sedan fortsätta norr ut. Den andra föraren kör kring Hallaryd och Delary. Den tredje föraren håller sig på grusvägarna runt Häradsbäck. Efter vägarna är hyvlade kommer saltbilen.

Tack till alla bilister

Tack till alla bilister som lämnar plats, backa eller vänta in när väghyvelmaskinen kommer. Om du inte kan backa kan förarna göra det. Men de behöver först köra några meter mot dig för att platta till gruset de har i hyveln så att du kan köra över det. Sedan kan de börja backa.

Tack för er förståelse och samarbete när vi arbetar för att förbättra våra grusvägar.