Artikeln publicerades 7 juni 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Fritidsgården Fenix/Freja vann priset årets arbetsplats 2022

Medarbetare på Fenix fritidsgård med diplom och blommor

Idag var det jubel på Fenix fritidsgård! Susann Pettersson, kommunchef och Nicolas Hansson, förvaltningschef kultur och fritid, överraskade medarbetarna med blommor, diplom, tårta och gratulationer till utmärkelsen Årets arbetsplats 2022.

​​​​​​Vilken överraskning, vi är superglada för priset; var spontana reaktioner från pristagarna.

Fritidsgården är en viktig mötesplats där ungdomar lär sig att respektera och skapa förståelse för varandra. Personalen arbetar förebyggande genom olika projekt och aktiviteter.

– Nu är det snart dags för årets höjdpunkt med alla sommarlovsaktiviteter. Vi åker bland annat till Liseberg och till Mellbystrand, utflykter som är väldigt populära. Vi planerar också för sommarcamp i Bökhult, berättar Jaffar Naeem, medarbetare.

– Vi är förebilder för ungdomarna som kommer. De vänder sig till oss för vägledning och stöttning i olika situationer, vi lyssnar och hjälper till vid problem hemma eller i allmänhet, berättar Hanna Olofson Roos, en av medarbetarna.

Vad är det som gjort er arbetsplats så bra?

Annika Holmkvist, chef på fritidsgården berättar att det finns en stark gemenskap mellan kollegorna och att personalen inte bara är kollegor utan vänner som ställer upp för varandra. Personalen märker även att deras arbete har betydelse för ungdomarna i Älmhult.

– Vi är ett fantastiskt team! Alla stöttar varandra och det finns ett starkt och genuint engagemang med en kultur där laget är viktigt, berättar hon. ​​​​​​​

Årets motivering

Utmärkelsen Årets arbetsplats delas ut till en verksamhet som på ett fokuserat och medvetet sätt arbetar mot att vara en socialt, ekonomisk och ekologiskt hållbar arbetsplats. År 2022 tilldelas utmärkelsen till fritidsgården Fenix/Freja. Fritidsgården har genom nytänkande, samarbete och en stark drivkraft att tillsammans hitta lösningar och möjligheter skapat en trygg mötesplats för våra ungdomar i Älmhults kommun.

På Fritidsgården Fenix/Freja finns ett gott arbetsklimat som präglas av stort engagemang och där alla hjälps åt för att stötta och utveckla varandra, vilket är i linje med Älmhults kommuns värdegrund. Fritidsgården är en plats där både medarbetare och ungdomar kan känna sig välkomna, värdefulla och inkluderade.

Om priset​​​​​​​

Årets arbetsplats är en utmärkelse för att lyfta goda exempel från kommunens verksamheter och för att sprida det fantastiska arbete som görs. Utmärkelsen tilldelas en arbetsplats som visat framfötterna lite extra. Vinnare utses av kommunstyrelsen. Priset, som anpassas beroende på hur många medarbetare som finns på den vinnande arbetsplatsen, är pengar till en gruppaktivitet. Gruppaktiviteten ska vara i linje med temat hållbar arbetsplats. Priset är 300 kr/medarbetare, dock minst 10 000 kr.