Artikeln publicerades 16 april 2024

Fira valborg i Älmhults kommun

Valborgsbrasa som brinner

Låt oss tillsammans fira in våren på valborgsmässoafton tisdagen den 30 april. Runt om i kommunen välkomnas våren med tal, sång och andra aktiviteter.

Här nedan hittar du olika platser. Håll utkik vi fyller på med mer information efterhand.

Göteryd

Traditionellt valborgsfirande med vårtal, brasa, kör, lotterier, korvförsäljning och fika. Vid Judhultsgården, tid kl. 19.30.

Arrangör: Judhults bygdegårdsförening

Stenbrohult

Traditionellt valborgsfirande med körsång och valborgsmässobål på Klockudden vid Stenbrohults kyrka. Följt av kort andakt i kyrkan. Tid kl. 21.00.

Arrangör: Hembygdsföreningen Linné och Stenbrohults församling

Pjätteryd

Valborgsfirande med vårtal, kaffeservering, hamburgare, korv, lotterier, fiskdamm, femkamp och valborgsbrasa. Vid Brogård, Pjätteryds bygdegårdsförening. Start kl. 18.00.

Arrangör: Pjätteryds bygdegårdsförening, Kviltenglarna och Pjätteryds idrottsförening

Hallaryd

Valborgsfirande med fackeltåg, körsång av Hallaryds kyrkokör och tal till våren. Det kommer även finnas lotterier och varmkorv. Därefter serveras våfflor i församlingshemmet med underhållning av Max och Vidar. Tid kl. 20.30.

Arrangör: Hallaryds IF

Virestad

Välkomna att fira in våren tillsammans med Virestad-Härlunda Kyrkokör framför sockenstugan i Virestad kl.20.30 på valborgsmässoafton. På grund av högt vatten flyttas firandet från Välje in till Virestads kyrka. Det kommer bjudas på korv med bröd och kaffe.

Arrangör: Virestad-Härlunda församling & Virestads samhällsförening