Artikeln publicerades 21 juni 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Fira midsommar runt om i Älmhults kommun

Midsommarfirande arrangeras på flera platser runt om i kommunen. Här hittar du flera firanden.

Virestad

Midsommarfirande i hembygdsparken i Virestad.

Torsdag 23 juni klockan 18.00-20.00
Vi klär och reser midsommarstången så att parken är redo för midsommarfirandet. Vi passar också på att provsmaka litet sill och nypotatis.

Fredag 24 juni klockan 14.00-16.00
Välkomna till vårt traditionella midsommarfirande med musik, dans, lotterier med mera. Virestads folkdanslag medverkar. Medtag egen fikakorg!

Arrangör: Virestads Hembygdsförening

Liatorp

Fira midsommarafton 24 juni i Hjärteparken klockan 14.00-15.00. Dans, chokladhjul, traktoråkning, glass till barnen med mera. Medtag egen fika korg och något att sitta på. Välkommen!

Arr: Liatorps Samhällsförening

Linnés Råshult

Midsommarfirande på midsommardagen 25 juni klockan 16.00! Traditionsenligt firande på midsommardagen med folkdans, dans kring midsommarstången, lotteri, spelmansmusik, kaffe och bokbord.

Arrangör: Hembygdsföreningen Linné

Linnés Råshult Länk till annan webbplats.

Diö

Välkomna på midsommarfirande i Å-parken 24 juni klockan 10.30. Traditionell midsommardans, lotteri, chokladhjul. Vi hjälps åt med att klä stången, ta gärna med blommor. Glass till barnen!

Arrangör: Diö Samhällsförening

Göteryd

Välkomna till Judhultsgården på midsommarafton 24 juni klockan 15.00. Dans runt midsommarstången, tipsrunda, lottförsäljning, fika, Inträde 40 kr barn under 16 år gratis.

Arrangör: Judhults bygdegårdsförening

Hallaryd

Välkommen på midsommarfest i Hallaryds hembygspark 24 juni. Klockan 16.00 klär vi stången och klockan 17.00 blir det dans. Kaffeservering och lotteri.

Arrangör: Hembygdsföreningen i Hallaryd

Älmhult

Välkommen till Sjöstugan! Vi har midsommarfirande hos oss den 24 juni klockan 9.00. Vi klär stången och alla som vill får vara med. Klockan 11.30 kommer Virestads folkdanslag och dansar och efter det brukar vi dansa runt stången.

Arrangör: Sjöstugans Camping

Loshult

För er som vill åka söderut är det firande i Loshult midsommarafton 24 juni klockan 14.00. Det blir dans kring midsommarstången, allsång medan alla äter sin medhavda fika och som final blir det dans av Virestads folkdanslag. Fri entré.

Arrangör: FLU - Föreningen Loshultsbygdens Utveckling