Artikeln publicerades 1 december 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

E-sport SM och E-sportens dag i Älmhult

Bild på ungdomar med texten E-sport SM

Den 9 december 2023 arrangeras SM i e-sport i Älmhults kommun. Det blir en heldag med e-sport för alla – titta, spela, lära och inspireras tillsammans.

Roligt och spännande att vi kan få hit ett så stort evenemang med SM-status, säger Nicolas Hansson, kultur- och fritidschef i Älmhults kommun

Det blir en heldag på Live! och Älmhults handelsplats fylld med e-sport för alla intresserade. Det kommer att spelas SM-final i tre olika spel under dagen med totalt 10-12 deltagare i varje spel.

Vi är så glada att kunna presentera E-sportfinalerna på Live! och Älmhults handelsplats. Det är ett unikt evenemang eftersom det är första gången svenska E-sportförbundet delar ut SM-guld. Sport, idrott och hälsa är områden som ligger oss varmt om hjärtat och vi hoppas att detta är början på ett långt samarbete, säger Johan Wirell, projektledare på Live!

Eva Ballovarre (S), kommunstyrelsens ordförande, är också positiv:

Det är verkligen roligt att SM-tävlingarna landar i Älmhult. Vi är en attraktiv och aktiv kommun med många olika evenemang och idrotter året runt och för alla åldrar. Varmt välkomna till Älmhult säger hon.

Vad händer under dagen?

  • Kl. 10.00 – 10.30 Studio – öppning och försnack med profiler inför CS2 finalen
  • Kl. 10.30 – 13.30 På scen – CS2 finalen spelas mellan Alliance vs Kappa Bar
  • Kl. 13.30 – 14.00 Studio – intervjuer, eftersnack och uppsnack inför nästa final
  • Kl. 14.00 – 17.00 På scen – Dota 2 finalen spelas mellan Team Go vs The Final Tribe
  • Kl. 17.00 – 18.00 Studio – intervjuer, eftersnack och uppsnack inför nästa final
  • Kl. 18.00 – 19.30 På scen – Rocket League finalen spelas
  • Kl. 19.30 – 20.00 Studio – intervjuer, eftersnack och avslutning

Kom och prova på e-sport och spela CS2 och Rocket League, delta i tävlingar och kul familjeaktiviteter. Träffa några av landets främsta e-sportprofiler och lyssna på deras erfarenheter. Få bra tips om hur ni kan komma i gång med e-sport eller ta ert spelande till nästa nivå och få verktygen som krävs för att lyckas.

Vad är e-sport?

Begreppet e-sport är en förkortning för elektronisk sport vilket är ett samlingsnamn för alla spel i virtuell miljö. Det är allt från TV-spel till Augmented Reality (AR) till mobilspel och Virtual Reality (VR). E-sport är den snabbast växande sporten i världen.

Läs mer

Live! i Älmhult - E-sport SM och E-sportens dag Länk till annan webbplats.