Artikeln publicerades 19 oktober 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

En näringslivsmorgon med många deltagare

Ett femtio tal företagare började dagen med en näringslivsmorgon tillsammans i R. Einarsson Bils lokaler i Älmhult. Dagens värdar var R. Einarsson Bil AB och Bohild Fastigheter AB.

Temat för dagens näringslivsmorgon var hållbara fordon och fastigheter.

Reine Einarsson och Mikael Bernebring från R. Einarsson Bil delade med sig om hur fordonsmarknaden ser ut idag. Någonting som blir allt vanligare är att kunderna tänker mer miljövänligt vid köp av bil. Elbilar är någonting som det satsas på och kommer satsas på framåt hos biltillverkarna. Till exempel finns det biltillverkare som satsar på att tillverkningen ska vara 100% elbilar år 2030.

Relaterat till ämnet elbilar och miljö, pratade Elinor Johansson från Älmhults kommun, om kommunens laddinfrastruktur. Hon berättade att det kommer att att sättas upp en betallösning för laddstolpar under hösten och i ett samarbete med Älmhultsbostäder kommer det också att sättas upp fler laddstolpar lite längre fram i tiden. Det pågår just nu ett arbete kring hur laddinfrastrukturen ska se ut framåt.

Vidare berättade Josefin Bergholtz och Filip Gustavsson om hur Bohild jobbar med hållbarhetsarbete. De gav sig in i fastighetsmarknaden i Älmhult bland annat för det starka näringslivet och den goda tillväxten. Men deras inriktning är inte att bygga nytt, utan istället att energieffektivisera redan befintliga byggnader.

Nästa näringslivsmorgon

Nästa näringslivsmorgon är den 23 november. Inbjudan och anmälan kommer publiceras på vår webbplats samt skickas via e-post till de som registrerat sitt företag i vårt företagsregister.

Vill du också vara med?

Registrera ditt företag kostnadsfritt i vårt företagsregister och få information och inbjudningar direkt till din e-post.

Här registrerar du ditt företag i företagsregistret Länk till annan webbplats.