Artikeln publicerades 16 juni 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Elna och Nelly inviger parcykeln

En parcykel med ett blågult band på styret. Två personer håller i en sax och en person håller upp bandet.

Elna och Nelly inviger parcykeln tillsammans med Victoria Tykesson, enhetschef för Funktionsstöd. Bild: Älmhults kommun

Röda Korset, Älmhultskretsen, har skänkt en parcykel till Fokus, som är en daglig verksamhet, och nu är den invigd som sig bör med bandklippning av Elna och Nelly.

Både Elna och Nelly tycker om att ta en tur med cykeln och efter invigningen visade Nelly hur enkelt, smidigt och ganska snabbt man tar sig fram.

– Cykeln betyder mycket för deltagarna. Många uppskattar att komma ut och ta en titt på omgivningarna, det bryter vardagen på ett härligt vis. Tankar och intryck blir något annat och motion blir det också. Vi är jätteglada över att Röda Korset i Älmhult har skänkt oss parcykeln. Vi delar på parcykeln inom Funktionsstöds verksamheter så att alla kan få glädje av den, säger, Victoria Tykesson, enhetschef för Funktionsstöd.

Håkan Jönsson och Ulf Gustafsson från Röda Korset var på plats för att se när cykeln invigdes.

– Det är Röda Korset i Älmhult, som har skänkt cykeln och det är kul att göra en lokal hjälpinsats. Nu kan alla som handlat på Kupan i Älmhult se var en del av pengarna gått till. För oss betyder det mycket att även kunna hjälpa lokalt. Vi är med och ger det där lilla extra ut över det vanliga, det som blir guldkanten på vardagen, säger Håkan Jönsson.

Två personer cyklar på en parcykel. 

Bild: Älmhults kommun