Artikeln publicerades 5 oktober 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Daglig verksamhet spelar fotbollscup i Halmstad

Fotbollsplan inomhus, med några spelare.

Privat bild: Nelly Falk och Linda Petersson anfaller i en av matcherna som spelades i Halmstad.

Ett gäng från daglig verksamhet begav sig i slutet av september till Halmstad för att vara med i DV-cupen. Deltagarna kom från Göteborg, Varberg, Halmstad, Hässleholm och så vårt lag som är en mix av spelare från Osby, Tingsryd och Älmhult.

Vi blev hämtade med bussen tidigt på morgonen och våra lagkamrater från Tingsryd hade redan stigit på. Det är jättekul att spela fotboll med dem och med kompisar från Osby. Vi är ett bra lag tillsammans. Jag har fått nya vänner, berättar Nelly Falk, som var utespelare under turneringen.

Spela tillsammans

Innan laget kom fram blev det en mysig frukost längs med vägen. Och lite taktiksnack.
Väl framme spelade man tre matcher innan lunch och på eftermiddagen var det slutspel.

Det var första året jag var med och det var så spännande och nervöst inför cupen. Jag hade en toppendag och fick många nya vänner säger, Paula Persson, som även hon är utespelare.

Tre kvinnor på en fotbollsplan en håller i en maskot.

Privat bild. Paula Person håller i maskoten Tröstis. Här tillsammans med Linda Petersson och Nelly Falk.

Emelie Drews, hade tagit med sig maskoten Tröstis och alla turades om att hålla i maskoten när de inte var på planen. Här är det Paula som håller i Tröstis.

Bra kämparglöd

Det är så roligt att spela fotboll och träffa andra som också tycker om fotboll. Det är tufft att springa och alla har kämparglöd och vill vinna. Förra året kom vi fyra och i år blev det en femteplats, berättar Linda Petersson som var utespelare under turneringen.

Halmstadlaget vann turneringen. Det delades också ut pris för bästa Kämpe och i vårt lag gick det priset till en lagkamrat från Osby.

Vi vill också passa på att tacka Osby daglig verksamhet för att vi förra året fick ta deras plats i turneringen då de tyvärr inte kunde vara med. Det blev succé och i år spelade vi tillsammans med Osby och Tingsryd. Det är ett mycket roligt sätt att samverka på, säger Martina Karlsson, stödpedagog, funktionsstöd.

Daglig verksamhets fotbollscup har spelats sedan 2011 och arrangeras av Daglig verksamhet i Halmstads kommun.