Artikeln publicerades 8 november 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Återbruket börjar med lördagsöppet

En stor jultomte står på ett bord med några andra mindre jultomtar. 

Kom till Älmhults handelsplats och gör ett besök hos Återbruket. Från den 11 november har vi även öppet på lördagar klockan 10.00–14.00.

Vi har under året som gått fått en stor och trogen kundkrets som både handlar och skänker saker till oss. Många kunder har önskat att vi ska ha lördagsöppet och vi är jätteglada att vi nu kan börja med det. Vi hoppas att ännu fler ska ha möjlighet att besöka oss, säger Katja Berggren, enhetschef för arbete och försörjning.

Just nu har julsaker plockats fram men som vanligt hittar du möbler, inredning, köksgeråd, porslin, cyklar, böcker, kläder och leksaker. Även verktyg och byggvaror kan du hitta hos Återbruket.

Återbruket drivs av enheten Arbete och försörjning i samarbete med daglig verksamhet. Butiken är inte vinstdrivande utan alla intäkter går till att utveckla verksamheten.

Öppettider

Måndag-fredag klockan 11.00–17.00
Lördag klockan 10.00–14.00
Röda dagar stängt

Du hittar oss på

Älmhults handelsplats vid väg 23.

Vill du skänka saker?

Du kan lämna det du vill skänka, måndag-lördag, när butiken är öppen. Det går även att lämna saker från klockan 8.00 på vardagar. Ring Servicecenter och be att få prata med Återbruket för att stämma av så att vi öppnar för dig.

Du kan även lämna saker i en vit container på Äskya återvinningscentral i Älmhult, den är märkt med Återbruket. Kör upp på "plattan". Container står tillsammans med alla andra containrarna. Här kan du lämna saker under Äskyas öppettider.

Äskyas öppettider Länk till annan webbplats.