Artikeln publicerades 27 oktober 2022 Förskola och skola
Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.
Älmhults förskolepersonal inspireras till att utveckla språkrika och digitala lärmiljöer
Under tisdagen samlades all förskolepersonal från Älmhults förskolor för en inspirationskväll. Temat för dagen var språkrika och digitala lärmiljöer.
– Vi gästades av författarna och fortbildarna Moa Bäversten och Emilia Larsson Samoladas som gav oss nya insikter i ämnet, berättar Jenni Karlsson, verksamhetschef.
De tidiga åren i ett barns är liv är viktiga på en mängd olika sätt. När det kommer till barns språkutveckling är de tidiga åren av yttersta vikt. Men hur kan egentligen förskolan bli den språkliga arena som barnen behöver? Och hur kan de med hjälp av digitala verktyg skapa stimulerande miljöer?
Det var frågeställningar som författarna och föreläsarna Moa Bäversten och Emilia Larsson Samoladas, delade med sig av under kvällen.
Nya lärmiljöer
Personalen fick bland annat konkreta tips på hur de med hjälp av förskolans fysiska lärmiljö kan öka barnens lust att mötas, språka och samspela. De fick även nya idéer om hur de kan stötta och utmana genom de digitala verktygen.
– Spännande med alla konkreta tips. Vi fick alla med oss flera nya idéer som vi kan genomföra på förskolan, vi ska bland annat sätta upp ordmoln, berättar några av deltagarna.
– Det var en superbra kväll och särskilt kul att få träffa alla kollegor i kommunen igen, avslutar dem.
Flera positiva kommentarer efter föreläsningen:
- – Idag när barnen kom till avdelningen fanns det framstädat en lekkuliss, materialet fick plötsligt en annan betydelse.
- – Vi blev inspirerade av att ändra om i vår lärmiljö, när barnen kom på morgonen projicerade vi en brasa.
- – Föreläsningen gav många bra tips på hur man med enkla medel kan förändra och skapa stämningsfulla lärmiljöer.