Fritidsgårdar

I Älmhults kommun finns våra två fritidsgårdar Fenix och Freja. Här kan du träffa dina vänner och passa på att lära känna nya kompisar.

Fenix riktar sig till dig i årskurs 6–9 och Freja till dig på gymnasiet. Varför inte komma och fika, spela pingis och biljard, lyssna på musik eller prata med någon av oss som jobbar här? 

På Fritidsgården kan du också vara med i flera aktiviteter, bland annat bollaktiviteter i Linnéhallen och discot Skolbalders. Afterschool arrangeras för dig i årskurs 5-6.

Fritidsgården Fenix

Fenix fritidsgård är en plats för ungdomar i årskurs 6-9. Vi finns i Blohméhuset bredvid Älmhults bibliotek. Här kan ungdomar träffas, trivas och prata med vuxna och andra ungdomar i samma ålder. Vi tycker om att se unga människor växa!

Öppettider fritidsgården Fenix

Öppettider

Dag

Tid

Måndagar

Stängt

Tisdagar

Klockan 14.00-18.00

Onsdagar

Klockan 14.00-18.00

Torsdagar

Klockan 14.00-20.00

Fredagar

Klockan 14.00-19.00 årskurs 6

Fredagar

Klockan 14.00-21.00 årskurs 7-9

Afterschool

Nu kan du som är elev i årskurs 5-6 vara med på vårt disco på Fenix fritidsgård. Inträde 10 kronor. För mer information följ oss på instagram eller via Ungdomsappen.

Välkommen mellan klockan 15.00-18.30.

Balders

Kom och var med på skoldisco för elever i årskurs 7-9 på Balders i Häradsbäck. Biljetten kostar 160 kronor, i priset ingår både inträde och bussresa. Biljetter kan köpas på skolorna veckan före dansen, vi tar endast swish.

Om det finns bussbiljetter kvar säljs de på Fenix samma vecka som dansen är. Dansen äger rum på Balders Hage i Häradsbäck.

Borttappad biljett ersätts inte, men du kan köpa en ny på fritidsgården. Om du blir sjuk eller får plötsligt förhinder kan du ringa till oss senast 24 timmar innan bussen avgår. Då får du pengarna tillbaka.

Balders Hage Nöje Länk till annan webbplats.

Information till föräldrar

Sedan 1978 har eleverna på högstadiet i Älmhult erbjudits drogfria (gäller även rökning) skoldanser på Baldershage i Häradsbäck.

Representerade kommuner är: Älmhult, Markaryd, Osby, Olofström, Tingsryd, Alvesta, Karlshamn, Uppvidinge, Bromölla, Östra Göinge och Ljungby.

Danserna kostar 160 kronor vilket inkluderar biljett och bussresa.

Biljetter säljs av personal på fritidsgården Fenix. Vi säljer biljetter på skolorna veckan innan dansen. Vi sätter upp affischer på skolorna med information om skoldansen samt tider för biljettförsäljningen.

Sista chansen att få tag på en biljett är fredag veckan före. Har vi däremot fler bussplatser kvar säljer vi slut på dem samma vecka som skoldansen är. Då är det först till kvarn som gäller. Vi lägger ej undan biljetter. Det går bra att köpa biljett åt en kompis.

Vi vill att alla som följer med på dansen åker bussen tillsammans med
oss. Därför är det inte tillåtet att köpa biljett och sedan köra sitt/sina barn ut till Balders hage. Att hämta sitt barn ute på Balders är tillåtet i kontakt med personalen.

Följ fritidsgården på sociala medier @FritidsgardenFenix för att hålla dig uppdaterad om hur och var biljettförsäljning sker, hur många biljetter som är kvar med mera. Sök på användarnamnet Fritidsgården Fenix.

Om du tappar din biljett kan vi tyvärr inte ge dig en ny.

Danserna börjar kl. 20.00 och slutar kl. 24.00. Beräknad hemkomst från Baldershage ca 00.45. Platser och tider sätts upp på anslagstavlorna ute på skolorna, finns även längre upp på denna sida samt på vår facebooksida.

Vid varje danskväll medföljer ledare från respektive kommun. Från Älmhult medföljer fritidsledare från Fritidsgården Fenix.

Under kvällen

Skulle någon uppträda störande eller uppvisar sig påverkad/använda tobak kontaktas föräldrarna som får hämta sitt barn. Våra erfarenheter av de här danserna är mycket positiva. Fritidsgården Fenix, Kultur & fritid ser det som mycket viktigt att kunna erbjuda ungdomarna drogfria tillställningar under trygga former.

Fritidsgården Freja

Fritidsgården Freja riktar sig till ungdomar i gymnasiet. Just nu delar vi lokaler med Fenix fritidsgård.

Öppettider fritidsgården Freja

Dag

Tid

tisdag-onsdag

Klockan 16.00-18.00

torsdag

Klockan 16.00-20.00

fredag

Klockan 19.00-23.00

Ungdomsappen

Ungdomsappen är ungdomarnas digitala medlemskort till våra fritidsgårdar. Genom Ungdomsappen kan du som besökare eller förälder enkelt ta del av dagsaktuell information om vår verksamhet. Du kan också anmäla dig till bland annat aktiviteter på loven direkt i appen.

  • Ungdomarna kan bland annat se när fritidsgårdarna Fenix och Freja har öppet, vilka aktiviteter som är på gång, anmäla sig till resor och evenemang och ta del av erbjudanden. En rolig kanal med allting samlat!
  • För dig som vårdnadshavare blir det exempelvis lättare att godkänna ungdomens deltagande vid resor och evenemang. Genom BankID kan du godkänna direkt och slippa pappershantering.
  • För oss som jobbar på fritidsgårdarna har vi tillgång till vårdnadshavares kontaktuppgifter om det skulle hända någonting samtidigt som vi kan se exakt vilka ungdomar som är inne hos oss just nu. Detta är bra vid eventuell utrymning på grund av brand.

Fenixhallen

På fredagskvällarna anordnar vi bollaktiviteter i Linnéhallen klockan 18.00-22.00. Vi kör aktiviteten under inomhussäsongen från höst till vår. Följ oss på instagram för att se datum när vi kör igång.

  • För alla ungdomar från årskurs 6 upp till gymnasiet.
  • Du kommer ombytt och har med egen vattenflaska.
  • Alla spelar med inneskor.

Fritidsgården Fenix driver aktiviteten tillsammans med RF SISU och lokala föreningar. Vi hoppas kunna bygga på med fler aktiviteter och föreningar efter hand tillsammans med ungdomarna.

Vårt arbete med trygghet

Vi för gärna en dialog med ungdomarna på ett nyfiket och utforskande sätt, men vi är även tydliga i våra gränsdragningar vid kränkande behandling. Personalen ser och uppmärksammar varje enskild individ genom att hela tiden vara närvarande i verksamheten. Därutöver har personalen säkerhetslarm som är kopplat till Securitas, vilket kan användas i nödsituationer.​

Fritidsgården arbetar med förebyggande verksamhet och vi samverkar bland annat med polisen som ofta är och besöker våra fritidsgårdar för att lära känna våra ungdomar.

Om verksamheten

Fritidsgårdsverksamheten grundas på trygghets-, relationsskapande- och jämställdhetsarbete.

Fritidsgården Fenix är en demokratisk verksamhet som är partipolitiskt och religiöst obunden. Den riktar sig till ungdomar som går i åk 6 till och med den dagen man slut​ar åk 9. Ungdomarna får vara en del av verksamheten genom att vi utgår från deras önskemål när vi planerar aktiviteter. När ungdomarna kommer med förslag på aktiviteter försöker vi implementera dem i verksamheten utifrån deras förutsättningar och våra möjligheter. ​

Kontakta fritidsgårdarna

Fritidsgården Fenix

Fritidsgården Freja

073-385 68 05

Personal

Här hittar du information om oss som jobbar på Fritidsgården Fenix & Freja.

Annika Holmkvist, fritidsgårdschef

Mishaal Saroo, fritidsledare

mishaal.saroo@almhult.se

Hanna Olofsson Roos, fritidsledare

hanna.olofsson-roos@almhult.se

Jaffar Naeem, fritidsledare

jaffar.naeem@almhult.se

Jennie Thaung, fältare

jennie.thaung@almhult.se

Pär Brännmark, fältare

par.brannmark@almhult.se

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt Öppnar 26 jul kl 08.00
Hjälpte informationen på sidan dig?